АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Завдання №14

Прочитайте:
  1. II. Завдання і функції спеціального будинку-інтернату
  2. II. Завдання та функції відділення і порядок надання соціальних послуг
  3. Вирішіть тестове завдання.
  4. Відповіді на завдання.
  5. Глава 1. Предмет і завдання патологічної фізіології. Основні поняття загальної нозології. Вчення про хворобу
  6. До завдання № 2
  7. Еталони відповідей на завдання по темі
  8. Завдання
  9. Завдання 1
  10. Завдання 1

Розв’яжіть ситуаційні завдання. Відповіді запишіть, надаючи анатомічне обґрунтування.

№1

У пацієнта в наслідок виразкового процесу виявлено перфорацію задньої стінки шлунка. Чи слід очікувати розлитого перитоніту (запалення очеревини), або ускладнення може обмежитися локальним процесом?

 

 

№2

До приймального відділення лікарні поступив хворий із пораненням у ліву підреберну ділянку та кровавим блювотинням. Який орган уражений при пораненні? Яке положення по відношенню до очеревини він займає?

 

 

№3

При дослідженні шлункового соку з’ясувалося, що його кислотність дорівнює «0». Яка частина залозистого апарату шлунка не функціонує в такому разі?

 

 

№4

Задля проведення обстеження лікарю необхідно провести зонд до протоки підшлункової залози. До якого відділу ДПК необхідно ввести ендоскоп, щоб побачити цю протоку? Яке анатомічне утворення необхідно обрати за орієнтир?

 

 

№5

До приймального відділення лікарні поступив пацієнт зі скаргами на біль в правому боці, нудоту. Об’єктивно: напруга передньої черевної стінки справа, в загальному аналізі крові – ознаки запалення. Поставлений діагноз – аппендицит. Відростком якого відділу товстої кишки являється апендикс? Як покриває апендикс очеревина?

 

 

Висновки:

 

Примітки та оцінка викладача

 


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 396 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.002 сек.)