АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

До завдання № 2

Прочитайте:
  1. II. Завдання і функції спеціального будинку-інтернату
  2. II. Завдання та функції відділення і порядок надання соціальних послуг
  3. Вирішіть тестове завдання.
  4. Відповіді на завдання.
  5. Глава 1. Предмет і завдання патологічної фізіології. Основні поняття загальної нозології. Вчення про хворобу
  6. Еталони відповідей на завдання по темі
  7. Завдання
  8. Завдання 1
  9. Завдання 1

В цьому завданні необхідно провести розрахунки виробництва і реалізації продукції на _____ рік.

Товарна продукція за заданою номенклатурою у вартісному вираженні розраховується множенням діючої оптової ціни підприємства (з ПДВ) за одиницю продукції на кількість продукції за планом і сумуванням отриманих результатів з іншою продукцією.

Реалізована продукція розраховується в оптових цінах і включає суму товарної продукції з врахуванням зміни залишків готової непроданої продукції.

Розрахований план виробництва необхідно обгрунтувати розрахунками використання виробничих потужностей (табл. № 3).

Для забезпечення відповідності між запланованим обсягом продукції та наявними виробничими потужностями необхідно скласти баланс використання виробничих потужностей підприємства.

Розрахунки виробничих потужностей дозволяють визначити максимальну можливість завантаження річною програмою всього підприємства, його виробничих цехів.

Коефіцієнт використання виробничих потужностей визначається діленням річного випуску товарної (валової) продукції на середньорічну потужність.

Середньорічна виробнича потужність в плановому році розраховується на підставі сумування виробничої потужності на початок планового періоду та середньорічної введеної потужності і віднімання середньорічної потужності, яка виведена з експлуатації за плановий період.

Після проведених розрахунків побудувати стовпчикову діаграму, яка буде характеризувати ступінь використання виробничих потужностей.


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 545 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)