АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ. до завдання № 4 (таблиці 5÷12)

Прочитайте:
  1. ВКАЗІВКИ ДО ВИКОНАННЯ КОНТРОЛЬНОЇ РОБОТИ
  2. Вказівки до виконання роботи
  3. Загальні методичні вказівки
  4. ІНСТРУКЦІЇ ТА МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ (для студентів) ДО ПРАКТИЧНОГО ЗАНЯТТЯ ПО ТЕМІ: «ПАТОЛОГІЯ ОРГАНІВ ДИХАННЯ».
  5. МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ
  6. МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ
  7. МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ
  8. МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ
  9. МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ
  10. МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ

до завдання № 4 (таблиці 5÷12)

При виконанні цього завдання вимагається скласти план по труду і кадрах. Провести розрахунки підвищення продуктивності праці за рахунок основних техніко-економічних факторів і розрахунки трудомісткості виробничої програми, визначити потребу в робочій силі і заробітній платі. Результати розрахунків по труду занести в таблицю № 5.

При розрахунку фонду заробітної плати з урахуванням премій з ФМЗ прийняти виплати з даного фонду за попередній період 641,2 тис.грн., за прийнятим планом 710,7 тис.грн.

Виплати з фонду матеріального заохочення (ФМЗ) розподілити для промислово-виробничого і невиробничого персоналу пропорційно фонду заробітної плати даних категорій працюючих.

Загальний фонд заробітної плати (без премій і винагород з ФМЗ) за прийнятим планом необхідно розраховувати виходячи з базового фонду заробітної плати і суми збільшення (зменшення) цього фонду, розрахованого за нормативом на кожний процент приросту (зниження) обсягу продукції за показником, який прийнятий для розрахунку продуктивності праці. Загальний фонд заробітної плати на плановий рік необхідно розрахувати в таблиці №11. Сума нарахованої заробітної плати промислово-виробничого персоналу за попередній рік - 31367,0 тис.грн.

Складання плану по труду і кадрах починають з розрахунків підвищення продуктивності праці. На продуктивність праці впливає 5груп факторів, які вказані в таблиці №6.

Вихідна чисельність (Чр) промислово-виробничого персоналу визначається діленням планового випуску продукції на продуктивність (виробіток) на одного працюючого попереднього періоду.

Зміна продуктивності праці за рахунок будь-якого і-того техніко-економічного фактору потрібно визначати за формулою:

ΔППі = * 100% = * 100%, %., де

 

ΔППзаг = * 100% = * 100%, %.

Еі - зміна чисельності промислово-виробничого персоналу за рахунок техніко-економічного фактору;

ΔППі - зміна продуктивності праці за рахунок техніко-економічного фактору, %;

Езаг - зміна чисельності промислово-виробничого персоналу за рахунок всіх техніко-економічних факторів.

Чр = Езаг - Чпл, де Чпл - чисельність промислово-виробничого персоналу за прийнятим планом (див. таблицю 5). Зміна чисельності промислово-виробничого персоналу за рахунок всіх техніко-економічних факторів (Езаг) може бути визначена як різниця між плановою чисельністю промислово-виробничого персоналу та вихідною чисельністю (Чр). Загальний приріст продуктивності праці в таблиці №6 повинен відповідати приросту продуктивності праці в таблиці №5.

Чисельність основних робітників-відрядників визначають діленням трудомісткості виробничої програми з урахуванням планового коефіцієнту виконання норм на плановий ефективний фонд робочого часу одного робітника, який складає 1870 годин (див. таблицю 7).

Плановий коефіцієнт виконання норм (середній по підприємству) 1,1.

Розрахунок чисельності основних робітників-відрядників проводиться в таблиці 7. Чисельність робітників, зайнятих на нормованих роботах залежить від трудомісткості виробничої програми.

Трудомісткість виробничої програми з урахуванням планового коефіцієнту виконання норм розраховується множенням трудових витрат на одиницю продукції на кількість продукції за планом і діленням отриманого результату на плановий коефіцієнт виконання норм.

Чисельність допоміжних робітників визначається на основі типових норм обслуговування. В курсовій роботі по кожному підрозділу (цеху) врахована додаткова чисельність кладовщиків, комплектувальників, розподілювачів робіт, МОП, учнів (таблиця №10).

Чисельність керівників, спеціалістів, службовців відображена в таблиці №12. В тому числі адміністративно-управлінський апарат складає 130 осіб (за штатним розписом).

Фонд заробітної плати основних робітників розраховується в таблиці №9. Основний (тарифний) фонд заробітної плати визначають множенням середньої вартості 1 нормо-години (середньогодинної тарифної ставки) на трудомісткість виробничої програми.

При розрахунку фонду заробітної плати основних робітників необхідно передбачити:

1. Середня вартість 1 нормо-години для виробу А-4,526 грн., для виробу Б - 4,588 грн., для виробу В - 4,433 грн., для виробу Г-3,503 грн., іншої продукції – 3,441 грн.

2. Премії - 30% від основного (тарифного) фонду заробітної плати.

3. Інші доплати до основного (тарифного) фонду заробітної плати (доплати за роботу в нічні години, навчання учнів, бригадирам за керівництво бригадою, персональні надбавки за високі досягнення, за суміщення професій, оплата відпусток - щорічних і додаткових) складають - 28% від основного (тарифного) фонду.

4. Доплати до денного фонду заробітної плати і до місячного

(квартального, річного) - 20% від годинного фонду заробітної плати. Для розрахунку основного (тарифного) фонду заробітної плати допоміжних робітників необхідно розрахувати середньогодинні тарифні ставки. Тарифна ставка середнього розряду визначається за даними таблиці №8.

Тарифний фонд заробітної плати допоміжних робітників розраховується множенням середнього динної тарифної ставки на кількість годин, які необхідно відпрацювати допоміжним робітникам (таблиця №10).

При розрахунку фонду заробітної плати допоміжних робітників-почасовиків необхідно врахувати середній розряд робіт.

В заготівельному цеху середній розряд робіт 3,4 (роботи з тяжкими і шкідливими умовами праці); в механічному цеху середній розряд робіт 3,4; в складальному цеху - 3,3; на інструментальній дільниці - 4,5; на ремонтній дільниці - 3,5. Премії допоміжним працівникам прийняти в розмірі 25%, інші доплати до основного (тарифного) фонду заробітної плати в розмірі 23% від тарифу.

Річний фонд заробітної плати керівників, спеціалістів і службовців (підсумок) необхідно розрахувати в таблиці №12 і визначити різницею між фондом заробітної плати промислово-виробничого персоналу і фондом заробітної плати основних і допоміжних робітників на прийнятий рік. Розподілити розрахований фонд між категоріями слідуючим порядком: керівники - 41%, спеціалісти - 54%, службовці -5%.


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 478 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.006 сек.)