АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Цитрат натрію

Прочитайте:
  1. E. Натрію гідрокарбонат
  2. В. Натрію оксибутират
  3. Виписати 200,0 емульсії із насіння льону з введенням в неї 8,0 саліцилату натрію (Natrii salicylas). Вівці, внутрішньо на 1 прийом, скорочено.
  4. Йод, розчин йоду спиртовий, розчин Люголя, йодинол, калію йодид, йодоформ, калію перманганат, розчин перекису водню, гідроперит, сірка очищена, сірка осаджена, натрію тіосульфат.
  5. Натрію оксибутрат
  6. Натрію тіосульфат
  7. Натрію тіосульфат – Natrii thiosulfas
  8. Препарат сприяє виведенню з організму йонів натрію і води, може викликати гіпокаліємію, має діуретичну і гіпотензивну дію.
  9. Примечание: Для практической работы допустимо набирать половинное количество крови и цитрата натрия, т. е. цитрата — 25 мм, крови — 100 мм.
  10. Регуляція реабсорбції йонів натрію і води в канальцях нирки.

Жінка з групою крові 0(1) Rh(-), яка має трирічну дитину з групою крові А(ІІ) Rh(+), доставлена у лікарню з посттравматичною кровотечею. Необхідне переливання крові. Яку кров можна перелити?

RH-

Для зменшення здатності крові до зсідання при її консервації використовують цитрат Nа+. Який механізм його дії?

Зв'язує іони Са++ в плазмі крові

У пацієнта спостерігаються точкові крововиливи на яснах, твердому і м'якому піднебінні, слизовій оболонці щік. З порушенням функцій яких формених елементів крові це пов'язано?

Тромбоцитів

У хворого 38 років, який переніс гепатит С і продовжує вживати алкоголь протягом тривалого часу, виникли ознаки цирозу печінки, асцит і набряк нижніх кінцівок. Які зміни складу крові стали вирішальними в розвитку набряків?

Гіпоальбумінемія

Жінка з групою крові А(ІІ) Rh(-), яка має трирічну дитину з АВ(ІУ) Rh(+), доставлена з посттравматичною кровотечею. Необхідне переливання крові. Яку групу крові з тих, що є в наявності, можна перелити

А(ІІ), Rh(-)

Робітник при температурі повітря 35°С дві години інтенсивно фізично працював. Які зміни показників крові будуть спостерігатися при цьому?

Збільшиться гематокритне число

Проведено обстеження спортсменів після бігу. Які зміни в загальному аналізі крові можна виявити?

Лейкоцитоз

При профогляді у людини, яка не має скарг на стан здоров'я, виявлено лейкоцитоз. Причиною цього може бути те, що кров для аналізу здана після:

Фізичного навантаження

У дитини виявлено гельмінти. Які зміни в периферичній крові будуть спостерігатися при цьому?

Еозинофілія

Після тривалого голодування у хворого виникли набряки тканин. Що є причиною цього явища?

Зниження онкотичного тиску плазми крові

Водій після роботи заснув у гаражі, в машині з працюючим двигуном. Прокинувшись, він відчув головний біль, почалося блювання. Утворення якої сполуки гемоглобіну в крові стало причиною даного стану?

Карбоксигемоглобіну

При визначенні групи крові за допомогою стандартних сироваток були отримані наступні результати: аглютинація відбулася з сироватками І та II груп і не відбулася з сироваткою III групи. Яка група крові у пацієнта?

ІІІ (В)

У хворої людини має місце позаклітинний набряк тканин (збільшені розміри м'яких тканин кінцівок, печінка тощо). Зменшення якого параметру крові є найімовірнішою причиною розвитку набряків?

Онкотичний тиск плазми крові

У приймально-діагностичне відділення доставлено жінку 38 років з матковою кровотечею. Які зміни можуть бути в її аналізі крові?


Дата добавления: 2015-12-15 | Просмотры: 638 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)