АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

III. Дані об'єктивного дослідження.

ІСТОРІЯ ХВОРОБИ

 

Рембіж Галина Петрівна, 07.09.1977 р.н. (36р.)

 

ДІАГНОЗ: Прогресуюча ектопічна вагітність.

 

Куратор:

 

Студент 30 групи, V курсу

медичного факультету №2

Вишинський Тарас Богданович

 

Львів – 2014

 

І. Паспортна частина

1. П.І.Б.: Рембіж Галина Петрівна

2.Вік: 36 років (07. 09. 1977)

3. Стать: жіноча

4. Професія: кондитер

5. Домашня адреса: м.Львів, вул. Стрийська, 87а/14

6. Час надходження в клініку: 12. 04. 2014. 22:55

7. Діагноз при госпіталізації: Позаматкова вагітність.

8. Діагноз клінічний: Прогресуюча трубна вагітність.

 

II. Дані суб'єктивного обстеження

Скарги: на кров’янисті виділення з піхви, періодичний переймоподібний біль внизу живота,справа, який не залежав від приймання їжі, періоду доби, проте міг підсилюватись при незначному фізичному навантаженні.
Особливі відмітки - тест на вагітність позитивний.

Анамнез захворювання: вважає себе хворою з часу появи періодичних кров’янистих виділень та переймоподібного болю(20.02.14р), біль вдалося купірувати аналгетичними засобами, виділення відбулись повторно 10.04.14 та значно посилились 12.04.14. В зв’язку з чим звернулась і була госпіталізована 12.04.14 у гінекологічне відділення ЛОКЛ.

 

Анамнез життя: народилася 07. 09. 1977. Росла і розвивалася в задовільних сімейно-побутових умовах, у психомоторному розвитку від однолітків не відставала.

З дитячих інфекцій перенесла вітряну віспу, краснуху, часто хворіла на ГРВІ.

Перенесені гінекологічні захворювання: апоплексія лівого ячника(2010р)

Гемотрансфузії заперечує за останні 6 місяців заперечує. Алергічних реакцій не було. Спадковість не обтяжена. Венеричні захворювання, туберкульоз, вірусний гепатит, психічні захворювання в себе і родичів заперечує. Шкідливих звичок не має. Mенструації з 14 років, нерегулярні, тривалість 7 днів, через 24-28 дні, болючі в перші 2 дні з першої менструації, рясні. Остання менструація 16.03.14.

Живе статевим життям з 19 років. З початку статевого життя менструальна і видільна функції не змінилися. Протизаплідні засоби не застосовувалися. Лікується від вторинного безпліддя з 2004року.

Вагітність 1, в 1996 році. Пологи 1.

 

 

III. Дані об'єктивного дослідження.

Загальний огляд. Стан хворої задовільний. Положення активне. Свідомість ясна. Температура тіла 36,8 С. Статура правильна, конституція нормостенічна. Зріст 172 см, вага 64 кг. Шкірні покриви бліді, чисті, тургор нормальний. Крововиливів на шкірі і слизових оболонках немає. Підшкірно-жирова клітковина розвинена слабо, мускулатура розвинена помірно. Набряків немає. Лімфатичні вузли не пальпуються. Щитовидна залоза не візуалізується. Суглоби безболісні при активних і пасивних рухах, конфігурація їх не змінена.

Органи дихання. Дихання через ніс не утруднене. Тип дихання змішаний. ЧДД 18 за хвилину. Форма грудної клітки нормостенічна, деформацій немає, при пальпації безболісна. Перкуторно - ясний легеневий звук. Аускультативно вислуховується везикулярне дихання, хрипів немає.

Нижні межі легень:


Лінії Справа Зліва
Парастенальна V міжребер'ї V міжребер'ї
Серединно-ключична VI ребро VI ребро
Передня пахвова VII ребро VII ребро
Середня пахвова VIII ребро VIII ребро
Задня пахвова IX ребро IX ребро
Лопаткова X ребро X ребро
Прихребтова Остистий відросток XI грудного хребця

 

Серцево-судинна система. Випинань і пульсації сонних артерій немає. Пальпаторно верхівковий поштовх розташовується в V міжребер'ї на 1,5 см досередини від серединно-ключичної лінії. Серцевий поштовх не визначається. Межі відносної й абсолютної серцевої тупості не змінені.

| Границя | Відносна тупість | Абсолютна тупість
| Права | На 1 см назовні від | Лівий край грудини | правого краю грудини |
| Верхня | Верхній край III ребра Хрящ IV ребра
| Ліва | На 1 см досередини від | На 1 см досередини від
| Серединно-ключичної лінії | серединно-ключичної лінії

 

Поперечник серця - 10 см. Конфігурація серця не змінена.

Аускультативно. Тони серця гучні, ритмічні. Частота серцевих скорочень 72 ударів за хвилину, патологічні шуми не вислуховуються.

Пульс ритмічний, слабкого наповнення і напруження. АТ - 110/70мм.рт.ст.

Травна система. Язик вологий, чистий. Зів нормального забарвлення. Форма живота звичайна. Видима перистальтика відсутня.

При поверхневій пальпації живіт м'який, зон підвищеної шкірної чутливості немає; розходження прямих м'язів живота, феномен «м'язового захисту»відсутні; симптом Щоткіна - Блюмберга негативний.

При глибокій методичній пальпації: сигмовидна кишка пальпується у виглядіциліндричного валика, безболісна; сліпа кишка пальпується у вигляді циліндра товщиною в 2 пальці, безболісна; клубова кишка бурчить; поперечно-ободова кишка легко пересувається вгору і вниз. Інфільтратів, пухлин немає. Болючість у правій здухвинній ділянці при глибокій ковзній пальпації.

Печінка пальпується біля краю реберної дуги: край гострий, поверхня гладка, безболісна. Розміри печінки по Курлову 9см-8см-7см.

Жовчний міхур не пальпується.

Підшлункова залоза і селезінка не пальпується.

Стілець без особливостей.

Сечостатеві органи. При огляді поперекової області почервоніння, припухлості не виявлено. Напруження поперекових м'язів немає. Симптом Пастернацького від'ємний з обох сторін. Сечовий міхур не пальпується. Дизуричних розладів немає.

Ендокринна система. Щитовидна залоза при огляді не візуалізується. Вторинні статеві ознаки відповідають віку та статі. Оволосіння за жіночим типом.

Нервова система. Свідомість ясна, орієнтована в місці, часу та ситуації. Увага стійка, пам'ять на поточні і минулі події збережена. Мислення логічне, мова послідовна. Менінгеальні симптоми негативні. Патології з боку ЧМН, чутливої і рухової сфер не виявлено.

 

 

Гінекологічне обстеження:

Зовнішні статеві органи розвинені правильно. Оволосіння лобка за жіночим типом, великі губи прикривають малі статеві губи, рубців і деформацій немає. Слизова оболонка входу в піхву біло-рожевого кольору, уретра не змінена. Бартолінові і парауретральні залози без особливостей.


В дзеркалах: слизова піхви чиста, бліда, складчастість слизової збережена. Виділення кров’янисті. Шийка матки конічна, слизова ціанотичного кольору.Вічко закрите.


Бімануальне піхвове дослідження: слизова піхви складчаста, рубцевих змін немає. Матка збільшена та розм’якшена, обмежено рухома, помірно болюча. При дослідження придатків справа- визначається пухлиноподібний утвір овоїдної форми, еластичної консистенції. Заднє склепіння вип’ячено, пальпація його різко болюча.

 


Дата добавления: 2015-12-16 | Просмотры: 597 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.004 сек.)