АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

СИСТЕМА КОНТРОЛЮ ЗНАНЬ

Прочитайте:
  1. Cечова система. 1 заняття
  2. III. Забезпечення вихідного рівня знань-умінь
  3. III.С целью систематизации знаний составьте таблицу по предлагаемой схеме.
  4. V2: 5 Дыхательная система
  5. V3: Вегетативная нервная система
  6. VI. Система навчаючих завдань
  7. VIII пара ЧМН - преддверно-улитковый нерв, слуховая и вестибулярная система; нистагм, вестибулярное головокружение, вестибулярная,атаксия, синдром Меньера.
  8. VІІІ. СИСТЕМА ПОТОЧНОГО І ПІДСУМКОВОГО
  9. Автономна (вегетативна) нервова система
  10. Автономная нервная система

Юридичний факультет

Кафедра правосуддя

 

 

СУДОВА МЕДИЦИНА

РОБОЧА НАВЧАЛЬНА ПРОГРАМА

 

для студентів спеціальності 6.030401 “Право”

 

 

 

Київ – 2012


 

РОБОЧА НАВЧАЛЬНА ПРОГРАМА З ДИСЦИПЛІНИ «СУДОВА МЕДИЦИНА»

 

Укладач: к.ю.н., доцент Н.М. Ахтирська

Лектори:

К.ю.н., доцент Н.М. Ахтирська

 

Викладачі, які проводять семінарські заняття:

К.ю.н., доцент Н.М. Ахтирська

 

Рецензент:

Затверджено

на засіданні кафедри

Протокол №

Від «___» вересня 2012 року

 

Погоджено

з науково-методичною комісією

«_____» вересня 2012 року

Декан юридичного факультету

_____________ д.ю.н. Гриценко І.С

 

ЗМІСТ

ВСТУП………………………………………………………………………………………...  
СИСТЕМА КОНТРОЛЮ ЗНАНЬ……………………………………………………………  
Поточний контроль знань……………………………………………………...  
Модульний контроль знань…………………………………………………….  
Підсумковий семестровий контроль знань………………………………….  
НАВЧАЛЬНО-ТЕМАТИЧНИЙ ПЛАН ЛЕКЦІЙ І СЕМІНАРСЬКИХ ЗАНЯТЬ………..  
ЗМІСТ ДИСЦИПЛІНИ ЗА ТЕМАМИ………………………………………………………  
Змістовний модуль № 1. Правові та організаційні засади діяльності судово-медичних установ  
Контрольні питання до змістовного модулю1  
Змістовний модуль № 2. Судово-медичні дослідження, що проводяться при розслідуванні окремих видів злочинів  
Контрольні питання до змістовного модулю 2 ……………………………………  
КОНТРОЛЬНІ ПИТАННЯ ДО ЗАЛІКУ СПИСОК ЛІТЕРАТУРИ  
   
   

 

ВСТУП

Робоча навчальна програма з курсу «Судова медицина» розроблена для студентів третього курсу денної форми навчання юридичного факультету спеціальності «Право».

Значні зміни, що відбулися в Україні останнім часом у багатьох сферах життя, торкнулись і судово-медичної служби. Зокрема, суттєво змінилась законодавча база, яка регулює діяльність експертних установ. З’явилися нові методи і методики досліджень, що зумовило розширення експертних можливостей при вивченні різноманітних об’єктів. Результати наукових розробок знаходять активне застосування у повсякденній практиці. Все це підпорядковується головному завданню – захисту прав людини на життя, здоров’я, недоторканність, охорону гідності, честі та свободи особи.

Одними з найтяжчих є злочини проти життя і здоровя людини. Ефективність розслідування даної категорії злочинів залежить від вміння застосовувати спеціальні знання, до яких належить і судова медицина. Знання у цій сфері необхідні не лише лікарям, насамперед фахівцям із судової медицини, а й представниками юридичних професій.

Метою курсу є ознайомлення студентів з історією виникнення та розвитку судової медицини, законодавчого забезпечення діяльності судово-експертних установ, розкриття поняття цієї самостійної медичної науки, вивчення основних методів досліджень, що використовуються при розслідуванні злочинів.

Завданнями курсу «Судова медицина» є надбання практичних навичок щодо складання процесуальних документів про призначення судово-медичної експертизи, аналізу та оцінки висновків експертних досліджень, розкриття сучасних можливостей судової медицини у розслідування злочинів проти життя і здоров’я особи.

Лекційний матеріал є основою теоретичних знань студентів в галузі судової медицини, який деталізується та поглиблюється при проведенні практичних та семінарських занять, відповідно до визначеної тематики.

СИСТЕМА КОНТРОЛЮ ЗНАНЬ

 

Навчальна нормативна дисципліна «Судова медицина» викладається за кредитно-модульною системою організації навчального процесу (КМСОНП).

Контроль знань студентів з дисципліни включає поточний, модульний та підсумковий семестровий контроль знань. Контроль знань провадиться за модульно-рейтинговою системою. Максимальна кількість балів, що їх може отримати студент за кожен змістовний модуль, складає 20 балів та визначається як сума балів, отриманих за результатом поточного контролю за відповідний період, та модульної контрольної роботи.

Ця дисципліна вивчається протягом одного семестру та складається з двох змістових модулів (ЗМ). Після завершення курсу студенти в сьомому семестрі складають залік.

За результатами вивчення дисципліни «Судова медицина» студент отримує підсумкову оцінку за 100-бальною шкалою, яка розраховується за накопичувальною системою як сума балів, отриманих студентом за кожен з двох змістовних модулів та за залік за наступною схемою:


Дата добавления: 2015-12-16 | Просмотры: 372 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.004 сек.)