АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

А.distantia spinarum

Прочитайте:
  1. Чому становить Distantia spinarum?

B.distantia cristarum

C.distantia trochanterica

D.conjugata externa

 

8. Вагітна К., 19 років. Вагітність І, терміном 36 тижнів. Протягом двох років хворіє цукровий діабет. Останніх три дні гірше відчуває рухи плода. З метою діагностики стану внутрішньоутробного плоду проведена кардіотокографія. Про наявність пролонгованої внутрішньоутробної гіпоксії плода за даними кардіотокографії свідчить:

A. Монотонність серцевого ритму

B. Базальна частота серцевих скорочень 120-160 уд. / хв.

C. Позитивний нестрессовий тест

D. Наявність більше п'яти акцелерацій за 30 хвилин запису

E. Відсутність децелерацій

 

9. Перші термінові пологи, І період. Положення плода поздовжнє, голівка плода малим сегментом у входів малий таз. При внутрішньому дослідженні: стрілоподібний шов в правому косому розмірі, мале тім'ячко зліва ближче до лона. Вкажіть позицію та вид позиції плода.

А. Перша позиція, передній вид.

В. Перша позиція, задній вид.

С. Друга позиція, передній вид.

D. Друга позиція, задній вид.

Е. Перша позиція плоду. Вид за вказаними даними визначити неможливо.

 

10. В пологовий будинок поступила вагітна зі скаргами на ниючий біль в попереку та мажучі кров’яністі виділення з піхви. Строк вагітності 37 тижнів. Об’єктивно: розміри таза нормальні, ОЖ – 102см, ВДМ – 38см.Над входом в таз знаходиться м’яка частина плода, в дні матки більш щільна округлої форми. Серцебиття плоду до 160 уд/хв., вище пупка зліва. Піхвове дослідження: шийка матки згладжена., відкрита на 5 см, визначається навколоплідний міхур, край плаценти, передлежить тазовий кінець. Яка акушерська тактика в подальшому веденні вагітної?

А. Пологи через природні шляхи.

В. Кесарський розтин.

С. Екстракція плоду за тазовий кінець.

D. Пролонгування вагітності.

Е. Накладання акушерських щипців.

 

11. У роділлі при І термінових пологах при внутрішньому дослідженні: голівка плода виповнює всю порожнину тазу, стрілоподібний шов в правому косому розмірі (майже в прямому). Доступні пальпації нижній край лона, крижово-куприкове зчленування, сідничні горби. Яку площину тазу займає голівка плода?

А. Площину вузької частини порожнини малого тазу.

В. Притиснена до входу в малий таз.

С. Площину широкої частини порожнини малого тазу.

D. Площину входу в малий таз.

Е. Площину виходу малого тазу.

 

12. Вагітна 28 років, пізно взята на облік в жіночій консультації. При обстеженні: вагітність 37 тижнів, ожиріння III ступеня, підозра на тазове передлежання плода. Який додатковий метод обстеження допоможе уточнити діагноз?

А. Рентгенологічне обстеження.


Дата добавления: 2015-12-16 | Просмотры: 747 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)