АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

ТЕПЕРІШНІЙ СТАН ХВОРОЇ

Історія хвороби: вірусний гепатит В, жовтянична форма, гострий перебіг

1. паспортна частина:

 

Прізвище, ім’я, по-батькові:

Рік народження: 1974

Сімейне становище: заміжня

Професія: ператор ЦОСПП

Адреса проживання: м. Тернопіль, вул.

Дата захворювання: 3.02.01.

Дата і час вступу в стаціонар:12.02.01.

Діагноз при направленні. Вірусний гепатит, жовтянична форма,

Діагноз при поступленні. Вірусний гепатит, жовтянична форма,

Клінічний діагноз (основний, ускладнення, супутній). Вірусний гепатит В, жовтянична

форма, гострий перебіг, середнього ступеня важкості, період розпалу

 

СКАРГИ ХВОРОЇ

на жовтяницю, відчуття важкості і тупий біль в епігастрії та правому підребер'ї, свербіння шкіри, висипання у вигляді кропивниці, зниження апетиту, відразу до їжі, на нудоту, загальну слабкість, зниження працездатності, порушення сну, підвищення температура тіла до 37,4°С –37°С.

3. Амнез даного захворювання:

Перші ознаки хвороби з»явилися 3.02.2001 року. Відчула наростаючу загальну слабкість, зниження працездатності, кволість, біль голови, подразливість, порушення сну, запамороченням.Пізніше з’явились зниження апетиту, аж до анорексії і відрази до їжі, нудота, періодичний біль в суглобах, з 6.02.01 - відчуття важкості і тупий біль в епігастрії та правому підребер'ї, субфебрилітет, 8.02.01. - висипання у вигляді кропивниці, а 10.02.01 – пожовтіння шкіри.

Розладів випорожнень не було.

Попередній діагноз: Вірусний гепатит, жовтянична форма,

лабораторні дослідження та лікування до госпіталізації не проводились

Дата госпіталізації – 26.02.01.

Епідеміологічний анамнез

Джерелом інфекції може бути хвора людина, в даному випадку чоловік, який знаходився на стаціонарному лікуванні з приводу вірусного гепатиту В. Син хворіє хронічним вірусним гепатитом Сприйнятливість організму – висока. Умови харчування задовільні, в домашніх умовах. Санітарно-гігієнічних навиків дотримується. Ектопаразитів не виявлено. Захворюванню сприяла наявність побутових контактів. Умови життя хворого в останній час задовільні. Щеплення проводились згідно з календарем щеплень. Даною хворобою хворіє вперше.

4. Анамнез життя:

Росла і розвивалась в задовільних матеріально- побутових умовах, в фізичному та психологічному розвитку від ровесників не відставала, в дитинстві перенесла кір, вітряну віспу, епідпаротит. ГРЗ хворіє не частіше 2-3 разів на рік. Менструації встановились в 15- річному віці. Заміжня, виховує сина (11років) Спадкові, венеричні захворювання, туберкульоз в себе та в родичів заперечує. Шкідливі звички заперечує. Був контакт з інфекційними хворими протягом останніх 21 дня. Професійних шкідливостей немає. Алергологічний анамнез не обтяжений.

ТЕПЕРІШНІЙ СТАН ХВОРОЇ

Об’єктивне обстеження:

Загальний стан: середньої тяжкості. t- 37,2°с Шкіра і видимі слизові жовтушні. Свідомість ясна. Положення в ліжку активне. Вираз обличчя звичайний, будова тіла нормостенічна. Ріст 166см. Вага 57кг.. Ширина очних щілин звичайна. Вуха чисті.Натискування на соскоподібний відросток неболюче. Гострота слуху нормальна.

Обстеження хворої за системами.

Шкіра жовтуватого кольору. Рубець після апендектомії. Волосяний покрив розвинутий за “ жіночим” типом. Вологість шкіри нормальна. Еластичність нормальна. Слизові облонки рота та повік жовтушні. Висипань, змін пігментації, виразок в порожнині рота немає. Язик вологий, з білим нальотом. Підшкірна клітковина розвинута помірно.

Лімфатичні вузли. Підборідні,підщелепні, по ходу грудино ключично-сосковидного м`яза, над- і підключичні, аксілярні, пахові, стегнові, підколіні не пальпуються.

М`язи, кістки При пальпації не болючі, без ущільнень,атрофій.

Суглоби. Болючості при пальпації і рухах немає.

Органи диханя. Дихання через ніс вільне. Голос гучний.Пальпація гортані безболісна.Грудна клітка нормостенічна. Змішаний тип диханя з переважанням грудного. Обидві половини грудної клітки приймають участь в акті дихання, частота дихання 18 за 1-хв. Дихання ритмічне. При пальпації болючості не спостерігається. Голосове тримтіня не змінене.. При порівняльній перкусії ясний легеневий звук.

При аускультації легень над симетричними ділянками вислуховується везикулярне дихання. Хрипи і шум тертя плеври не вислуховується.

Нижня межа легень

Місце перкусії Права легеня Ліва легеня
Парастернальна V ребро
Середньоключична VI ребро
Передня пахвинна VII ребро VII ребро
Середня аксілярна VIII ребро VIII ребро
Задня аксілярна IX ребро IX ребро
Лопаткова X ребро X ребро
Біляхребтова Остистий відросток ХІ грудного хребця

Рухомість нижніх країв легень

Частина легені Права Ліва
Топографічна лінія на вдиху на видиху cумарна На вдиху на видиху сумарна
l. medioclaveicularis 2 - 3 2 – 3 4 - 6 __ __ __
l. axillaris media 3 - 4 3 – 4 6 - 8 3 – 4 3 - 4 6 - 8
l. scapularis 2 - 3 2 – 3 4 – 6 2 – 3 2 - 3 4 - 6

 

Органи кровообігу. Пульс на обох променевих артеріях 74уд./хв., ритмічний задовільного наповненняий і напружения. Артеріальний тиск на плечовій артерії 120/80мм. Рт. Ст. Верхівковий поштовх виявляється при пальпації у 5 міжребері на 2,5см. досередини від середньоключичної лінії, площею 2см, помірної сили, резистентний.

Межі відносної серцевої тупості.

Права - в IV міжребері на 1см назовні від правого краю грудини

Ліва - вV міжребері на 1см. назовні від mediaclavicularis sinistra.

Верхня – верхній край III ребра по L. Parasternalis sinistra.

 

Межі абсолютної серцевої тупості.

Права – По лівому краю грудини в IV міжребері.

Ліва – на 1см. До середини по L. мediaclavicularis sinistra в V міжребері.

Верхня – верхній край IV ребра по L. рarasternalis sinistra.

Тони серця гучні, ритмічні. Пульс 74 уд./хв., ритмічний, помірного наповнення і напруження. АТ 120/80 мм.рт.ст.

Шлунково – кишковий тракт. Рот відкриває вільно. Запах з рота звичайний.Слизова порожнини ротоглотки жовтушна. Язик обкладений білою осугою.Мигдалики нормального забарвлення та величини. Ковтання вільне. Є нудота. При пальпації живіт м¢який, незначно болючий в правому підребер’ї.м Пальпаторно печінка збільшена на 3 см. Селезінка не пальпується.Симптоми подразненя очеревини відємні, перистальтика вислуховується на всьму протязі. Випорожнення – сформовані, знебарвлені, без домішок, регулярні, 1 –2 р/д

Ендокринна система

Щитовидна залоза не пальпується.


Дата добавления: 2016-03-26 | Просмотры: 299 | Нарушение авторских прав



1 | 2 | 3 | 4 |



При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.005 сек.)