АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Назвіть основні клінічні симптоми ДЦП

Дайте визначення «спазматичність», «корчів мимовільний рух (атетоз)», «атаксія», «безсилля, кволість м’язів».

Спазматичність - тонічне напруження м'язів, що виникає у відповідь на болюче подразнення. Характеризується локальним болем в межах спазмованого м'яза, яка провокується рухом за участю відповідного м’яза.

Атетоз — вид гіперкінезу, для якого характерні повільні тонічні скорочення м'язів в дистальних ділянках верхніх кінцівок, що зовні схоже на повільного ритму вигадливі «черв'якоподібні» рухи. Вони виникають в спокої і під час довільних рухів, посилюються під впливом емоцій. Атетоз розвивається при ураженні шкаралупи з дискоординацією функції блідої кулі, субталамічного і червоного ядер.

Ата?ксія — розлад координації довільних рухів. Проявляється в порушенні рівноваги при стоянні, у нечіткості, неузгодженості й надмірності рухів.

Безсилля, кволість м’язів – Астенія (безсилля, слабкість), астенічний стан, астенічний синдром, астенічна реакція, нервово-психічна слабкість, синдром хронічної втоми - хворобливий стан, що виявляється підвищеною стомлюваністю і виснаженням з крайньою нестійкістю настрою, ослабленням самовладання, нетерплячістю, непосидючістю, порушенням сну, втратою здатності до тривалого розумового і фізичного напруження, непереносимістю гучних звуків, яскравого світла, різких запахів. У хворих також спостерігаються дратівлива слабкість, що виражається підвищеною збудливістю і швидко наступаючим за нею виснаженням, афективна лабільність із переважанням зниження настрою з рисами примхливості і невдоволення, а також слізливістю.

Назвіть основні клінічні симптоми ДЦП

Основним клінічним симптомом при ДЦП є порушення рухових функцій, спастичні парези та паралічі це зміна тонусу м'язів,спазм м'язів,підвищення сухожильних рефлексів,зниження сили м'язів,розвиток контрактур, деформацій кінцівок,розлади координації рухів. У деяких дітей спостерігаються судомні синдроми.

Симптоми залежать від ступеня ураження мозку. Виникають парези вони можуть охоплювати всі кінцівки (тетрапарез) кінцівки одного боку тіла (геміпарез), дві руки або ноги (парапарез),одну кінцівку(монопарез).Найчастіше зустрічаються форми захворювання з симетричним ураженням - переважно нижніх кінцівок, рідше - верхніх. Це веде до того, що в ранньому дитинстві малюка неможливо поставити на ніжки, а самостійно він починає ходити лише до 2-3 років. Згодом у дитини спостерігається порушена хода: він впирається при ходьбі на носочки, а не на стопу. Уражені кінцівки можуть відставати в рості.


Дата добавления: 2016-06-06 | Просмотры: 323 | Нарушение авторских прав



1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |



При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)