АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Розкрийте основні завдання, вправи і методику проведення ЛФК для дітей грудного віку.

Дитинство - це не тільки те прекрасний час, коли малюк відрізняється безпосередністю, жвавістю, допитливістю, а ще це час - коли його дитячий організм росте і розвивається, коли відбувається становлення всіх систем організму. Тому дуже важливо в цей період допомагати дитині, але не тільки психологічно (грати з ним, займатися, пояснювати), але і фізично, а саме - займатися гімнастикою. І робити це необхідно, навіть якщо медициною це не показано. Для дитини (особливо до року життя) заняття гімнастикою мають велике значення, треба сказати - навіть більше, ніж для дорослої людини. Адже фізкультура надає дуже сприятливий вплив і на фізичний, і на психічний розвиток дітей. Завдяки систематичних занять фізкультурою у дітей відбувається своєчасне виникнення рухових і мовних навичок, і, надалі, їх правильний розвиток і вдосконалення.

А якщо дитина недоношена, що знаходиться на штучному вигодовуванні, малорухливий, якщо у нього поганий апетит, він нервово порушимо і переніс яке-небудь захворювання, то в таких випадках заняття фізкультурою особливо необхідні й важливі. І дуже велику необхідність в заняттях фізичною культурою відчувають ті діти, у яких є відхилення у фізичному або психічному розвитку.

Треба сказати, що ЛФК для дітей, яким ще не виповнився рік, складається з рефлекторних, пасивних і активних вправ. Що представляють із себе ці вправи? Рухи, які дитина робить у відповідь на будь-яке подразнення ззовні називаються рефлекторними вправами. Ці рухи є неусвідомленими. Якщо людина, що займається з дитиною, робить вправи за нього, тобто дитина в цей момент пасивний, то тоді такі вправи називаються пасивними. А якщо дитина сама виконує вправи, все робить самостійно, то, відповідно, це - активні вправи. Також фізкультура для дітей, як правило, доповнюється масажем.

Гімнастика для дітей від 1,5 до 3-х місяців.

Треба відзначити, що діти цього віку відрізняються підвищеним тонусом м'язів, а також у них відбувається виявлення деяких вроджених рефлексів. Тому в цьому віці рекомендується використовувати тільки рефлекторні вправи

фізкультура для дітей від 3-х до 4-х місяців.

Цей вік дитини характеризується тим, що у нього встановлюється рівновага тонусу згинальних і розгинальних м'язів рук. Тому в цей час слід робити акцент на пасивні вправи.

Гімнастика для дітей від 4-х до 5 місяців.

Цей вік примітний тим, що у дитини відбувається устанавліваніе тонусу м'язів ніг і шиї.

Фізкультура для дітей від 6-ти до 9-ти місяців.

У дитини в цьому віці відбувається розвиток довільних рухів. Тому в комплекс занять фізичною культурою входять активні вправи, які спонукають дитину до повзання, сидіння і стояння.

Гімнастика для дітей від 9-ти до 12-ти місяців.

Цей вік дитини характерний тим, що у нього розвиваються координовані рухи, а також прагнення до ходьби.

Кожен батько повинен пам'ятати про те, що фізкультура для дитини повинна бути щоденним заняттям, вона повинна приносити дитині радість і задоволення. Намагайтеся виконувати всі перераховані вправи, якщо ви самі не знаєте, як правильно їх виконувати, то попросіть педіатра, щоб він вам показав, і надалі ви вже самі зможете їх робити вдома.

Якщо ж у дитини є відхилення у здоров'ї, то перш, ніж виконувати перераховані вище вправи, обов'язково проконсультуйтеся з лікарем дитини, адже треба враховувати індивідуальні особливості дитини, а також особливості патології і вік. І після того, як ви отримаєте всі необхідні рекомендації лікаря, ви можете сміливо приступати до вправ. Тільки тоді фізкультура дасть вашій дитині позитивні результати. Так що, зміцнюйте здоров'я ваших дітей з дитинства, і ви побачите, як це позитивно позначиться на їх подальшого життя.


 


Дата добавления: 2016-06-06 | Просмотры: 279 | Нарушение авторских прав



1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |



При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.002 сек.)