АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Деформації хребта (по А.Ф. Каптеліну)

1. Вихідне положення — ходьба з круговими рухами.

2. Вихідне положення — стоячи, руки до плечей. Витягування рук вгору — вдих, опускання у вихідне положення — видих (3-4рази).

3. Вихідне положення — стоячи, руки на голові, пальці переплетені. Витягування рук вверх і повернення у вихідне положення.

4. Вихідне положення — стоячи, палка на лопатках. Нахил вперед з витя­гуванням рук вгору і повернення у вихідне положення (4-5 разів).

5. Вихідне положення—стоячи, руки перед грудьми. Розведення рук у сторони— вдих, вихідне положення — видих (3-4рази).

6. Вихідне положення—лежачи на спині, руки вздовж тіла, ноги напівзігнуті. Піднімання таза—вдих, опускання — видих (3-4рази).

7. Вихідне положення—лежачи на спині, руки зігнуті в ліктьових суглобах. Прогинання хребта в грудному відділі з опорою на лікті — вдих, опускання — видих (3-4 рази).

8. Вихідне положення—лежачи на животі, руки зігнуті в ліктьових суглобах. Опираючись на передпліччя, прогнути корпус в грудному від ділі — вдих, повер­нутися у вихідне положення — видих (2-3рази).

9. Вихідне положення—лежачи на животі, руки на поясі. Розгинання корпуса з почерговим розгинанням ніг в кульшових суглобах — вдих, повернення у вихідне положення — видих (3-4 рази).

10. Вихідне положення — стоячи спиною до гімнастичної стінки, взятися за рейку на рівні пояса. Нахил корпуса вперед з прогинанням в грудному відділі — вдих, повернення у вихідне положення — видих (3-4рази).

11. Стоячи на 4-ій рейці гімнастичної стінки, взятися за рейку на рівні плечового пояса. Глибоке присідання з випростанням рук (3—4рази). Дихання довільне.

12. Вихідне положення — випрямитися спиною до гімнастичної стінки. Зро­бити крок уперед із прагненням зберегти правильне положення корпуса і повер­нення у вихідне положення (2-3 рази).

13. Вихідне положення — стоячи, руки на поясі, на голові м'яч (на ватно- марлевій "барабанці"). Ходьба з витягуванням рук і їх згинанням па поясі.

14. Вихідне положення — стоячи у двох шеренгах спиною один до одного. Кидання волейбольного м'яча через голови партнера.

15. Вихідне положення - стоячи, руки на потилиці. Витягнувши руки вверх— вдих, опускання у вихідне положення – видих (3-4 рази).

 

Лордоз — надмірний вигин хребта в поперековому відділі вперед. Описати лордоз можна так: хребет у поперековій ділянці закріплений нерухомо між тазовими кістками так, що одночасно зі зміною нахилу таза змінюється кривизна поперекового відділу хребта. Тривале перебування в положенні сидячи чи лежачи "калачиком", веде до скорочення м'язів і зв'язок передньої частині тіла, в результаті чого збільшується кут нахилу таза і посилюється поперекова кривизна. Харак­терна ознака лордозу — висячий живіт.

М'язи черевного преса розтягнуті, ослаблені, що веде до опускання органів черевної порожнини. При лордозі не рекомендується тривалий час лежати на животі.

Учням пропонується комплекс вправ при лордозі:


Дата добавления: 2016-06-06 | Просмотры: 318 | Нарушение авторских прав



1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |



При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)