АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Робота 2

Прочитайте:
  1. Вправа №1. Робота з вікнами.
  2. Курсова робота
  3. ЛАБОРАТОРНА РОБОТА №4
  4. Лабораторна робота №6
  5. Мобілізаційна робота речової служби військової частини.
  6. ПІСЛЯАУДИТОРНА НАВЧАЛЬНО-ДОСЛІДНА РОБОТА
  7. Практична робота 7
  8. Практична робота №2
  9. Робота 1

Для підтвердження діагнозу „ВІЛ-інфекція”, на заключному етапі серодіагностики, використовуються експертні методи. Один з таких методів – імуноблотинг. В ході імуноблотингу визначається наявність корового антигена віруса - р24 за допомогою стандартної моноклональної (рідше моноспецифічної) анти-р24 сиворотки. Принцип цього метода полягає у наступному: з крові хворого виділяють лімфоцити, білки яких піддають електрофорезу в поліакриламідному гелі. Потім білки переносять на нітроцелюлозну чи нейлонову мембрану, яку інкубують з моноклональними анти-р24 антитілами. Після видалення незв’язаних антитіл мембрану обробляють антивидовою (антимишиною) сивороткою, яка кон’югована з пероксидазою хрону. Далі імунні комплекси реєструють, як звичайно, за виявленням забарвлення.

Існує і інший варіант імуноблотинга, розрахований на виявлення анти-р24 антитіл в сиворотці людини. В цьому випадку піддають електрофорезу і переносять на мембрану стандартний вірусний антиген (чи цілий препарат інактивованого віруса). Далі фільтр обробляють досліджуваною сивороткою, а потім антилюдською сивороткою, міченою пероксидазою хрону. Результат оцінюють за забарвленням (дивись малюнок).

Перенос АГ на папір
електрофорез в гелі антигенів збудника

 

Оцінка результатів імуноблотингу проводиться суворо за інструкцією, яка додається до тест-системи. У випадку відсутності в інструкції вказівок для інтерпретації результатів, треба користуватися інструкцією ВОЗ (табл. 1)

Табл. 1 Критерії інтерпретації результатів імуноблотинга для ВІЛ-1 та ВІЛ-2 (ВОЗ, 1990)

Результат ВІЛ-1 ВІЛ-2
Позитивний     Негативний   Сумнівний   2 полоски env +/- полоски pol +/- полоски gag Відсутність ВІЛ-1 специфічних полосок Інші профелі, що не розглядаються як позитивні чи негативні 2 полоски env +/- полоски pol +/- полоски gag Відсутність ВІЛ-1 специфічних полосок Інші профелі, що не розглядаються як позитивні чи негативні

 

Студент повинен зробити оцінку реакції на основі знань про механізм даної реакції, зарисувати її у протоклі та написати висновок. У висновку студент має вказати у якого з досліджуваних людей діагноз підтверджується і чому?

 


Дата добавления: 2015-09-03 | Просмотры: 414 | Нарушение авторских прав



1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |



При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)