АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Розділ 3.ВИКОРИСТАННЯ МЕТОДІВ МЕНЕДЖМЕНТУ В ОРГАНІЗАЦІЇ

Прочитайте:
  1. Аналіз”. Розділ “Теорія економічного аналізу” для студентів 3
  2. Для спрощення розрахунків навантаження приладів можна не розділяти по фазах, тоді
  3. Для спрощення розрахунків навантаження приладів можна не розділяти по фазах, тоді
  4. Економіки та організації охорони здоров’я
  5. Етап 3. Вибір методів аналізу факторів внутрішнього та зовнішнього середовища.
  6. За допомогою яких методів можна оцінити стан глибоких вен нижніх кінцівок при варикозній хворобі?
  7. Загальні вимоги до організації, зберігання лікарських засобів та виробів медичного призначення
  8. Задачі медичної мікробіології, етапи розвитку. Вдосконалення методів лабораторної діагностики інфекційних захворювань.
  9. І Розділ. Походження українських назв квітів і трав
  10. ІІ Розділ. Квіти та трави – обереги українців.

Характеристику методів менеджменту, які виокремлюються за характером впливу, використовуються для забезпечення впливу на керовану систему організації та мають найбільш прикладне значення, процес їх формування та особливості взаємодії розглянуті в табл.11.

Таблиця 11

Застосування методів менеджменту в ЗАТ “Міксфарм”

Групи методів менеджменту Види методів менеджменту Приклади застосування конкретних методів в організації Характеристика взаємозв’язку функцій і методів менеджменту в організації Характеристика механізмів взаємодії різних методів менеджменту в організації
         
Економічні Економічні плани Фінансовий бюджет організації, який визначає напрямки використання фінансових ресурсів. Формується у результаті реалізації управління виробничо –господарською діяльністю на етапі планування. Бюджет затверджує директор організації. Він повинен відповідати фінансовому та виробничому планам.
Матеріальні стимули Стимулювання працівників відбувається за рахунок заробітної плати, надання премій та надбавок. Формується у результаті реалізації управління виробничо –господарською діяльністю на етапі мотивування. Розміри витрат на мотивування фіксуються у бюджеті. Затверджуються положення про форми та системи оплати праці.
Технологічні Технологічні документи Зміст інструкцій щодо виготовлення якісних ліків та інструкції по користуванню виробничим обладнанням Формується у результаті реалізації управління технічною підготовкою на етапі планування. У інструкції враховуються правила безпеки, відповідальність працівників за кінцеві результати.
Конструкторські документи При встановленні нового обладнання використовуються конструкторські схеми влаштування обладнання.   Формується у результаті реалізації управління технічною підготовкою на етапі планування. Пов’язані з інструкціями по використанню обладнання.  
         
Соціально – психологічні Соціальні плани Формуються плани покращення умов праці працівників, а саме: оновлення систем кондиціонування Формується у результаті реалізації управління виробничо –господарською діяльністю на етапі планування. Витрати на покращення умов праці фіксуються у бюджеті організації. План почнуть реалізовувати після затвердження його директором організації.  
Соціально – психологічні Соціальні плани Формуються плани покращення умов праці працівників, а саме: оновлення систем кондиціонування Формується у результаті реалізації управління виробничо –господарською діяльністю на етапі планування. Витрати на покращення умов праці фіксуються у бюджеті організації. План почнуть реалізовувати після затвердження його директором організації.  
  Моральні стимули Нагородження працівників почесними грамотами та відзнаками за сумлінне виконання ними обов’язків. Формується у результаті реалізації управління виробничо –господарською діяльністю на етапі мотивування. Набувають сили після затвердження директором постанови про нагородження працівників за якісне виконання своїх обов’язків.
  Методи формування колективів та соціально-психологічного клімату у колективі Формування колективів відповідно до вікових та кваліфікаційних категорій. Формується у результаті реалізації управління виробничо –господарською діяльністю на етапі організування. Витрати на оплату праці фіксуються у бюджеті організації
Адміністративні Організаційні методи Норми витрат сиовини при здійсненні виробництва. Формується у результаті реалізації управління виробничо –господарською діяльністю на етапі планування. Враховується витрати на сировину, які фіксуються у бюджеті організації.
Розпорядчі методи Наказ директора про надання премій працівникам лабораторії. Формується у результаті реалізації управління виробничо –господарською діяльністю на етапі мотивування. Набувають сили після затвердження директором постанови про нагородження працівників за якісне виконання своїх обов’язків.
Дисциплінарні методи Директор виносить догану заступнику через постійні прогули. Формується у результаті реалізації управління виробничо –господарською діяльністю на етапі організування. Догана може супроводжуватися матеріальними санкціями.

 


Дата добавления: 2015-09-03 | Просмотры: 531 | Нарушение авторских прав



1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |



При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)