АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Генералізація інфекції призводить до розвитку значно більш тяжкого

Прочитайте:
  1. B. При збільшенні 3 і більше лімфовузли в 3 анатомічних групах (за винятком пахового), розмірами більшу ніж 1 см довше 3 місяців
  2. B.Проводиться у вогнищі інфекції в присутності хворого чи бацилоносія
  3. E Аномалії розвитку нервової системи
  4. E. - Так. Хоча в нормі розміри селезінки складають: довжина 12 см, ширина 8 см, товщина 3- 4 см, однак після прийому їжі може збільшуватися в 4- 5 рази.
  5. E. Збільшити полярність молекули фенобарбітала
  6. II.Методи діагностики інфекції під час вагітності
  7. J00-J06. Гострі респіраторні інфекції верхніх дихальних шляхів
  8. T4 – поодинока пухлина будь-якого розміру з розповсюдженням на піхву (більш ніж на 2см), анус (із
  9. VI ЕПІДЕМІОЛОГІЧНИЙ АНАМНЕЗ: Контакт з інфекційними хворими протягом останніх 3 тижнів /грип та інші гострі респіраторні інфекції, кишкові інфекції/.
  10. Аномалії розвитку жіночих статевих органів.

Синдрому - опікового сепсису. В розвитку сепсису особливу роль відіграє розвиток вторинної імунологічної недостатності, в більшості випадків обумовленої зниженням інтенсивності проліферації і деструкцією клітин гранулоцитарного ряду і лімфоцитів. Деструкція лімфоцитів і явища плазмоцитозу відмічається вже в періоді опікового шоку. Виникає також пригнічення і інших антиінфекційних механізмів, як неспецифічних факторів захисту, так і багатьох ланок імунної системи. В результаті різко підвищується чутливість потерпілих до інфекційного фактору Як і при інших видах сепсису, при опіковому сепсисі найбільш типовими збудниками зараз є патогенний стафілокок, грамнегативна паличковидна флора, насамперед всього, сіньогнійна паличка, змішана (стафілокок і синьогнійна паличка) мікрофлора, рідше - грибкова. Для сепсису, який викликаний плазмокоагулюючим полірезистентним стафілококом, характерні виражені нагнійні процеси в ранах, гнійні мікротромбофлебити, інфільтрати в підшкірній клітковині, множинні гнійні васкуліти та метастатичні абсцеси у внутрішніх органах. Саме при цьому виді сепсису частіше зустрічаються септичний ендокардит, артрит, виразкові ураження шлунку та кишківника.

Тривала гнійно-резорбтивна лихоманка сприяє розвитку опікового виснаження (опікова кахексія) і продовжується на фоні останнього. Для цього періоду захворювання характерні глибокі дистрофічні зміни всіх тканин і внутрішніх органів. Зміни серцево-судинної системи проявляються, насамперед, дистрофією міокарду. Не частим, але тяжким ускладненням опікового сепсису є розвиток септичного ендокардиту.

До найбільш частих захворювань органів дихання в 3-ому періоді опікової хвороби відносяться гіпостатичні і токсикосептичні пневмонії. Вони часто ускладнюються абсцедуванням, піопневмотораксом, емпіємою плеври.

Пневмонії можуть стати безпосередньою причиною летального кінця.

Зміни печінки характеризуються вираженими дистрофічними процесами. З захворювань печінки в цьому періоді характерний розвиток сироваткового гепатиту.

Можливі зміни шлунково-кишкового тракту. Часто зустрічається парез шлунково-кишкового тракту. Спостерігаються ерозивні гастрити, гангренозні або виразкові холецистити, хронічні коліти. Не рідкі гострі виразкові ураження шлунково-кишкового тракту. Виражений кишковий дисбактеріоз, зумовлений тривалим застосуванням антибіотиків широкого спектру дії, на фоні уражень слизової оболонки, може призвести до розвитку тяжкого мікозного сепсису.


Дата добавления: 2015-11-25 | Просмотры: 507 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)