АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Перші процедури точкового масажу найкоротші, з дією на одну точку 0,5-3 хвилини.

Прочитайте:
  1. АСИСТУВАННЯ ЛІКАРЮ ПІД ЧАС ПРОВЕДЕННЯ ПРОЦЕДУРИ.
  2. Бальнеологічні та грязелікувальні процедури, що рекомендуються цій категорії хворих, диференційоване призначення при окремих захворюваннях.
  3. В перші години або дні життя. Виникає частіше у великих плодів, при стрімких або затяжних пологах,
  4. Водні процедури (обтирання, обливання, купання) мають гігієгічне та фізіологічне значення.
  5. Вылетаю на мороз, поскальзываюсь и падаю на пятую точку, ударяясь копчиком. Слезы капают на куртку, я поднимаюсь, передо мной тормозит машина, и передняя дверь сразу открывается.
  6. Заходи необхідно виконати в перші 20 секунд після народження. Після цього робиться перша оцінка стану
  7. Коротка характеристика прийомів масажу
  8. Мал. розміщення китиць при проведенні відкритого масажу серця.
  9. Медична допомога на догоспітальному етапі повинна бути надана пацієнтам з РСС у перші хвилини від початку розвитку ознак захворювання.
  10. Необхідні вимоги для успішного масажу серця

Американський фахівець по акупрессуре М.Р. Гейч (1995) якнайкращі результати знайшов тоді, коли точки стимулюються більше одного разу в день, звичайний 2-3 раз, у той час коли це зручно. Проте, він вважає, що користь буде і при меншій частоті точкового масажу – кілька разів в тиждень. Після засвоєння прийомів, вправи рекомендується проводити по 10-30 хвилин в день.

Лікувати захворювання точковим масажем слід достатньо тривало – тижні, місяці. Основні загальнозміцнюючі точки слід обробляти постійно, протягом всього життя, подібно тому, як слід займатися фізкультурою.

Пригадайте легенду про сім'ю китайських довгожителів, в якій секрет довголіття полягав в регулярних діях на точку довголіття (Трьох миль).

Оптимальний режим лікування точковим масажем.

Здійснюйте його 3-7 разів на тиждень, по 10-30 хвилин в день, краще в 2-3 прийом. Можна провести аналогію між регулярними заняттями фізкультурою і лікувально-оздоровчим точковим масажем. Якщо цикли класичного масажу здійснюють звичайно 2-5 разів на рік, то точковий масаж може бути доцільний цілодобово, подібно фізкультурі. Але не варто засмучуватися, якщо у Вас протягом декількох тижнів бувають перерви, коли Ви не займаєтеся точковим масажем. Науці ще точно не відомо потрібні або не потрібні такі (або менші) перерви в заняттях точковим масажем. Можливо, що для тренування регуляторних систем організму навіть потрібні певні перерви щоб уникнути перетренировки.

В перспективі наука більш чітко відповість на це питання.

Доктор Никел (1995) рекомендує таку техніку акупрессуры: на точку Ви можете натискувати великим, вказівним або будь-яким іншим пальцем. Натискувати можна і кінчиком пальця, і фалангою. Це не має великого значення. Натискуйте до тих пір, поки не стане боляче. Як правило, тривалість дії на точку 5 секунд, потім 5 секунд відпочинку. Так, чергуючи періоди стимуляції і відпочинку, продовжуйте близько хвилини для кожної точки, весь час не прибираючи палець.

Дана техніка точкового масажу зручна для початківців у зв'язку з її простотою і щадним підходом.

Приёмы акупрессуры.

Стосовно БАТ можуть бути використаний основні прийоми класичного масажу, виконувані подушечкою пальців.

Охарактеризуємо їх специфіку для точкового масажу.

Погладжування – в акупрессуре називається частіше торканням.

Розтирання – в точковому масажі використовується рідко.

Розминка – або натискання (тиск) стосовно точкового масажу є основним прийомом (по ряду авторів).

Рекомендується використовувати в акупрессуре в основному рівномірне натискання. (М.Р. Гейч 1995г.).

Вібрація в точковому масажі – це швидке коливальні рухи пальцем, який не відривають від точки. Прийом тонізує. При відриві пальця від БАТ даний прийом називає «укол» або «птах б'є дзьобом».

Захоплення або щипок в області БАТ також використовує для тонізації. Його звичайно виконують вказівним, великим і середнім пальцями, захоплюючими шкіру і розминаючими, обертаючими її. Виконується звичайно в уривистому темпі 3-4 раз.

Всі вказані прийоми точкового масажу можна супроводжувати рухами по типу обертання (за годинниковою стрілкою і проти годинникової стрілки). Рухи звичайно проводять безупинно в певному темпі. Темп може бути рівномірним замедляющимся або швидшаючим. Сильні дії повинні бути короткими за часом. Обертальні рухи за годинниковою стрілкою надають тонізуючу дію (Ян-чинник), а обертання проти годинникової стрілки – седативное (Инь-чинник).


Дата добавления: 2015-11-26 | Просмотры: 410 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)