АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Пять основных точек, которые используются при лечении и профилактике многих заболеваний.

Прочитайте:
  1. A. Лица, которые имеют хроническое заболевание в стадии субкомпенсации
  2. I. ОПРЕДЕЛЕНИЕ ОСНОВНЫХ ТЕРМИНОВ
  3. I. Разбор основных вопросов темы.
  4. II. Основные направления работы по профилактике
  5. IX Схема ориентировочной основы действия при лечении
  6. IX. Характеристика основных классов АМП
  7. V. ТРЕБОВАНИЯ К РЕЗУЛЬТАТАМ ОСВОЕНИЯ ОСНОВНЫХ ОБРАЗОВАТЕЛЬНЫХ ПРОГРАММ БАКАЛАВРИАТА
  8. VII Схема ориентировочной основы действия при лечении пульпита методом девитальной экстирпации
  9. VIII Схема ориентировочной основы действия при лечении пульпита методом девитальной ампутации
  10. X. НЕКОТОРЫЕ ВЫВОДЫ

П'ять основних крапок і мнемонічні прийоми їх запам'ятовування.

Практика показує, що фахівці по акупрессуре найбільш часто використовують 5 крапок, які звичайно називають основними. Остання пара крапок мають назву як одна точка – «Море життя».

Основні точки – це точки широкого спектру дії: оздаравливающего, загальнозміцнюючої, профілактичної, активної протибольової дії. Вони стимулюють захисні сили організму – імунітет, антистресову систему. Дія на них коректує регуляторні системи організму, подібно фізкультурі. Вони входять в схеми лікування більшості захворювань. З другого боку, разом із спільністю механізмів з дії на організм, кожна з даних крапок має свої певні переваги.

GI 4 – «Входивши в долину» – виразима протибольова активність. Локалізація: на тилі кисті, в кутку, освіченому проксимальными кінцями І і II п'ясткових кісток, в ямці поблизу від II п'ясткової кістки. Розташування відповідає першому тильному міжкістковому м'язу, де проходять тильна артерія пальців, що відходить від променевої артерії, і поверхнева гілка променевого нерва. Специфічні свідчення: порушення перистальтики кишечнику, коліт, геморой; болі в животі, метеоризм, диспепсія, бронхіальна астма, задушення, скрута відкашлювання мокроти, тонзиліт, зубний біль, біль в суглобах рук, плеча і лопатках; синусити, риніти, грип, ларингіт, носова кровотеча, шум у вухах, пониження слуху, глухота; периферичний параліч лицьового нерва, контрактура мімічних м'язів, зниження гостроти зору, неврастенія, мігрень, гемипарез; аменорея; нічне потіння.

E 36 – «Трьох миль» – профілактична спрямованість і лікування захворювань багато кого. Локалізація: нижче верхнього краю латерального мыщелка большеберцовой кістки на 3 ПО, у зовнішнього краю переднього большеберцовой м'яза. Топографічна анатомія: у верхній частині большеберцовой кістки, нижче і медиальнее від суглобової поверхні головки малоберцовой кістки, між передньою большеберцовой мышцей і довгим розгиначем пальців, де розподілена передня большеберцовая артерія, глибокий малоберцовый нерв, передня шкірна гілка стегнового нерва і зовнішній малоберцовый нерв.

Специфічні свідчення: порушення функції шлунку, розпираючий біль в животі і підкладковій області, гастрит, язва дванадцятипалої кишки і шлунку; бурчання в животі, замок, блювота з поносом, диспепсія, гикавка, пониження апетиту, ревматичний артрит колінного суглоба, гіпотонія або гіпертонія м'язів нижніх кінцівок; параліч і слабість в ногах; захворювання очей; головний біль; захворювання порожнини рота; артеріальна гіпертонія, безсоння, запаморочення; епілепсія; атеросклероз; недержання сечі, затримка сечі, гарячкові захворювання. Знаходження точки: в положенні сидячи, із зігнутою в колінному суглобі ногою. При виборі точки рекомендується покласти долоню на колінну чашку хворого, пальці руки щільно притискують до большеберцовой кістки; кінчик III пальця указує на рівень точки 36III цзу-сань-ли, яка знаходиться у зовнішнього краю переднього большеберцовой м'яза.

Н1 – «точка Третього ока, опечатаний палац» – стимуляція нервово-психічних процесів. Є розташований в центрі надпереносья, між бровами. Топографічна анатомія: лобова артерія, лобовий нерв (від першої гілки трійчастого нерва), Специфічні свідчення: захворювання очей, невралгія трійчастого нерва, неврогенна блювота, запалення лобових пазух, головний біль, запаморочення, безсоння, судоми у дітей.

VC6 – «Море енергії» – часто використовується при атеросклерозі, як тонізація при сексуальних і імунологічних порушеннях. Розташована точка на 1,5 ПО нижче за пупок. Топографічна анатомія: шкірне віття міжреберних нервів. Специфічні свідчення: захворювання тонкої кишки, сечостатевих органів, депресивні стани.

V23 і V47 – «Море життя» – протизапальна, противоаллергическая і антистресова активність, тонізація. V23 розташована на 1,5 ПО кнаружи від задньої серединної лінії на рівні проміжку між остистими відростками II і III поперекових хребців. Топографічна анатомія: заднє віття поперекової артерії, заднє віття поперекових нервів. Специфічні свідчення: захворювання сечостатевої сфери (нефрит, спазм сфинктеров сечового пузиря, недержання сечі, аспермия, полюції, порушення менструального циклу), люмбаго. V47 розташована на 3 ПО кнаружи від задньої серединної лінії на рівні проміжку між остистими відростками IX і X грудних хребців. Специфічні свідчення: захворювання печінки, шлунку, стравоходу.

Для кращого запам'ятовування факту існування п'яти основних крапок і зон їх розташування були запропоновано дві мнемонічні фрази. Перша фраза складена з поэтизированных російськомовних назв даних крапок. Друга фраза указує місцерозташування крапок (в тому порядку, якому вони розташовані в першій фразі).

Мнемонічні фрази: «Мудрець на ім'я Третє око (Н1) не пройшло і Трьох миль (Е36) до Входу в долину (GI4), як відчув Море енергії (VC6) і Море життя (V23 і V47)» і «У нього відразу пройшла біль в голові (Н1), Колінах (Е36), Кистях (GI4), в Животі (VC6), і Спині (V23 і V47)».


Дата добавления: 2015-11-26 | Просмотры: 432 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)