АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

ТКАНИННОЇ РІДИНИ

Прочитайте:
  1. Ексудація – це процес виходу рідини, білків, електролітів та формених елементів крові з судинного русла в осередок запалення.
  2. За добу виробляється 1.5 – 2 л. черепно-мозкової рідини.
  3. Кровообіг в капілярах. Механізм обміну рідини між кров’ю та тканинами.
  4. Кровообіг у капілярах. Механізми обміну рідини між кровю і тканинами.
  5. Кровообіг у капілярах. Механізми обміну рідини між кров’ю і тканинами.
  6. Не слід обмежувати вживання кухонної солі та рідини.
  7. Плин в'язкої рідини по трубах. Формула Пуазейля
  8. Плин в’язкої рідини. Ньютонівські і неньютонівські рідини. Кров.
  9. ПОРУШЕННЯ ВМІСТУ ТКАНИННОЇ РІДИНИ
  10. Рівняння Бернуллі. Умова неперервності струмини. Рух рідини у трубках із пружними стінками.

 

Набряк – це зайве накопичування тканинної рідини. Ця рідина, або транссудат (від лат. trans – через, sudo, sudatum – сочитися) прозора, містить не більше 2% білка.

Набряк може розвиватися в усіх тканинах, але найбільш легко він помітний в підшкірній клітковині. Раннє клінічне свідчення набряку в ній – пастозність – наявність вдавлення (ямочки) (при надавлюванні пальцем залишається ямочка, яка не зникає після припинення надавлювання). Видиме набухання шкіри відбувається тільки тоді, коли зібралась велика кількість зайвої рідини. На ранніх стадіях, так звані приховані набряки шляхом зважування хворих. Поняття набряку також включає в себе накопичування рідини в переформованих (передіснуючих) порожнинах, наприклад, в плевральній порожнині (гідроторакс, плевральний випіт). черевній порожнині (асцит) і порожнині навколосерцевої сорочки (гідроперикард). Анасарка означає масивний набряк підшкірної клітковини і внутрішніх органів, включаючи порожнини. Набряк може класифікуватися як:

- обмежений (викликаний місцевим порушенням механізму обміну рідини в тканині);

- загальний або генералізований (викликаний затримкою іонів натрію і води в організмі).

В клініці порушення розподілу рідини при генералізованому набряку зумовлене силою тяжіння (гравітацією), тобто рідина накопичується здебільшого навколо гомілок в амбулаторних («ходячих») хворих і в поперековій ділянці в «лежачих» пацієнтів.

 


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 455 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)