АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

ПЕРЕБІГ РН

Прочитайте:
  1. I. Спостереження за перебігом нормальної вагітності
  2. АНАМНЕЗ ПЕРЕБІГУ ВАГІТНОСТІ
  3. Блювота при типовому перебігу холери
  4. Виділяють такі форми перебігу холери
  5. Діагностика і особливості перебігу гострої хірургічної патології
  6. За Ю.К. Скрипкіним та ін. (2000), у перебігу АТД виділяють 3 вікові періоди.
  7. КЛІНІЧНИЙ ПЕРЕБІГ ПІСЛЯПОЛОГОВОГО ПЕРІОДУ
  8. ЛІНІЧНИЙ ПЕРЕБІГ ПІСЛЯПОЛОГОВОГО ПЕРІОДУ
  9. ОСОБЛИВОСТІ ПЕРЕБІГУ ХРОНІЧНИХ ГЕПАТИТІВ
  10. Перебіг і ведення вагітності.

Перші ознаки РН з'являються, як правило, на 4-9 тижнях життя дитини. Пік розвитку захворювання досягається протягом 3-4 тижнів від початку розвитку до III стадії РН, а прогресування захворювання від II до III стадії може відбуватись за декілька днів. Активна фаза РН триває в середньому 3-6 місяців. Ураження очей при РН, яке правило, двобічне, однак зміни не обов’язково симетричні.

Класична форма РН І та ІІ стадії в 80-90 % випадків закінчується мимовільним регресом з мінімальними залишковими змінами на очному дні. Ознаки регресу у першу чергу спостерігаються в ділянці з’єднання васкуляризованої та аваскулярної сітківки у вигляді розповсюдження васкулярізації до периферії. У дітей, які мали ретинопатію недоношених, вірогідно частіше зустрічаються такі ускладнення: дегенерація сітківки, порушення рефракції (особливо міопія й міопічний астигматизм), косоокість, амбліопія, глаукома, катаракта, мікрофтальм, кератопатія. При досягненні III стадії патологічного процесу регрес можливий в 50 % випадків, подальше прогресування викликає важкі (незворотні) форми захворювання.

У разі прогресування захворювання виникненню IV-V стадії, як правило, передують прогностично несприятливі ознаки: повнокров'я судин райдужки, ригідність зіниці й помутніння (легкий туман «haze») склоподібного тіла.

Перехід цих стадій у рубцеву фазу характеризується цілою низкою змін у передньому та задньому відрізку ока. При цьому, чим більш важка стадія захворювання в активній фазі, тим вірогідніше розвиток важких залишкових змін в її рубцевій фазі. Клінічні прояви рубцевих стадій проявляються у вигляді змін переднього відрізку ока, а саме, передніх та задніх синеній, мілкої передньої камери, наявністю помутніння рогівки, вторинної глаукоми, ускладненої катаракти. Зміни к задньому полюсі являють собою тракційну деформацію ДЗН, зміщення макули, утворення складок сітківки та субретинальних мембран, тракційно-регматогене відшарування сітківки.

 


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 367 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)