АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

ЛІКУВАННЯ. У даний час відсутні ефективні методи консервативного лікування РН.

Прочитайте:
  1. А 3.5. Діагностика і лікування рефрактерної АГ
  2. Алгоритм лікування геморагічного синдрому неясного ґенезу.
  3. Альтернативні методи лікування хворих зі стійким вазо спазмом
  4. Американські принципи лікування хронічного панкреатиту
  5. Вибір стратегії лікування
  6. Використовувати орально таблетовані токолітики для підтримуючої терапії після успішного лікування передчасних пологів не рекомендується
  7. ВИМОГИ ДО РЕЗУЛЬТАТІВ ЛІКУВАННЯ
  8. Вкажіть клінічний діагноз. Яке призначите лікування (вкажіть медикаменти)? (Фолікулярний мієлоз, В12-фолієва кислота, вітамін В)
  9. Гідролікування
  10. Госпітальне лікування -

У даний час відсутні ефективні методи консервативного лікування РН.

Метод хірургічного лікування визначає стадія захворювання.

Хірургічні методи лікування:

- профілактична лазерна фотокоагуляція сітківки (або кріотерапія) в активній стадії процесу;

- вітршвартектомія, ленсвітршвартектомія для лікування IVa та IVb стадій захворювання;

- ленсвітректомія, як органозберігаюче лікування при рубцевих стадіях.

Показання до проведення лазерної коагуляції (або кріотерапії):

- «порогова» стадія РН;

- ІІ-ІІІ «допорогова» стадія захворювання при класичній формі перебігу РН та локалізації процесу у ІІ зоні очного дна.

Строки проведення операції:

- не пізніше 72 годин з моменту виявлення граничної стадії РН.

Підготовка пацієнта до лазерної коагуляції (кріотерапії):

Основною умовою проведення оперативного втручання є стабільність вітальних функцій дитини. Не потрібно спеціальної передопераційної підготовки, методів загального знеболювання (наркозу). Оперативне втручання проводиться в стані медикаментозного сну дитини (20% р-н ГОМК, сибазон та ін.) у палаті неонатального відділення або, при наявності, в офтальмологічній операційній. Якщо є потреба проведення респіраторної підтримки (апаратна ШВЛ, СРАР і ін.), проводиться в умовах палати інтенсивної терапії. Лазерна коагуляція (або кріотерапія) глибоко недоношених дітей здійснюється в умовах неонатального центру, який оснащений системою моніторингу за життєво важливими функціями організму, за участю реаніматолога.

Лазерна коагуляція проводиться по лінії демаркаційного валу і далі у шаховому порядку (на відстані одного діаметру коагуляту один від одного), по направленню до зубчастої лінії, із залученням всієї зони аваскулярної сітківки у досяжних огляду відділах. Загальна кількість коагулятів може бути 400 – 1200 на кожному оці, у залежності від довжини та поширеності патологічних змін на периферії очного дна.

Кріотерапія виконується трансклерально наносячи від 16 до 50 аплікацій. Задньою межею проведення кріотерапії є передній край фіброваскулярного гребеня, передньою – зубчаста лінія.

Позитивною динаміка захворювання вважається у випадку регресу фіброзно-судинної экстраретинальної проліферації та зникнення симптому «+» хвороба.

У лікуванні IV-V стадій РН використовуються вітршвартектомія або ленсвітректомія. Оперативне лікування при ІV стадії спрямовано на усунення проліферативних змін у скловидному тілі з метою стабілізації процесу та збереження предметного зору.

Враховуючи значні анатомічні зміни при V стадії, оперативне втручання проводиться для профілактики виникнення вторинних ускладнень, для створення умов для росту та розвитку очного яблука. Прогноз по зоровим функціям малоперспективний.


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 382 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)