АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Визначення фібринолітичної активності крові (за Л. Фернлей та співавт.)

Прочитайте:
  1. Активований парциальний тромбопластиновий час (АПТЧ) (за Caen та співавт.)
  2. Антигени та антитіла груп крові системи АВО
  3. Артеріальний тиск: визначення, нормальні показники АТ згідно з даними ВООЗ.
  4. Білки плазми крові, їх функціональне значення ШОЕ.
  5. Білковий склад плазми крові.
  6. Будова і функції тромбоцитів. Зсідання крові
  7. будова формених елементів крові
  8. В) вивчення дихальної активності плода при УЗ скануванні.
  9. Види реактивності
  10. Визначення

Принцип методу заснований на лізисі фібринового згустку крові плазміном, що утворюється при активації плазміногену активаторами, які присутні у зразку крові. Попереднім розведенням крові досягаєть­ся дисоціація комплексів плазміну та активаторів плазміногену з їх інгібіторами.

Реактиви. Розчин тромбіну, активність якого 100 МІН од/мл у 0,2 М ацетатному буфері рН 7,4, який містить 1 мм цитрату натрію (0,2 мл тромбіну повинні викликати зсідання 0,2 мл 0,3 % розчину фібриногену за 10 сек. при 37 град,). 0,2 М ацетатний буфер рН 7,4, що містить 1 мМ цитрату натрію (16,4 г СНЗСООNа розчинити у 800 мл дистильованої води і довести рН до 7,4 2% розчином СНЗСООН. Спільний об'єм довести до 1 л та додати 340 мг цитрату Nа).

Хід дослідження. У пробірки Салі розливають по 1,7 мл буфера, охолодженого до 0 град, та зберігають їх у крижаній бані. 0,2 мл крові з консервантом або дестабілізованої переносять у пробірку з буфером, змішують та додають 0,1 мл тромбіну, знову перемішують. Інтервал від внесення проби крові у пробірку з буфером до додавання тромбіну не повинен перевищувати 3 хв. Потім пробірки поміщають у водяну баню (37 град) і відмічають момент утворення згустку. Визначають інтервал від утворення згустку до його повного лізису (час лізису згустку розбавленої крові). Мінімальний час лізису згустку крові у людини 220 - 260 хв.

Читання результатів. Метод чутливий головним чином до зміни вмісту активаторів плазміногену, і в меншій мірі, - до активаторів плазміну. При збільшенні концентрації цих компонентів (у разі стимуляції фібринолізу) час лізису згустку крові скорочується, а при зниженні, що є ознакою передтромбозу, подовжується.

 


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 530 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)