АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Ламкість кісток

Прочитайте:
  1. Будова покривних кісток черепа.
  2. Вдавлення кісток черепа
  3. Виберіть, які оригінальна зви мають зубчасті шви кісток черепа?
  4. Вікові особливості та ріст кісток
  5. З'єднання кісток черепа
  6. Загальні відомості про з’єднання кісток
  7. Зрощування кісток
  8. З’єднання кісток нижньої кінцівки
  9. З’єднання кісток черепа.
  10. Класифікація з'єднання кісток.

Унаслідок остеопорозу відбувається зменшення щільності кісткової тканини, кістки тоншають, слабшають і легко ламаються.

Ослаблення кісток спинного відділу спричиняє сильні болі в спині.

Причиною остеопорозу може бути надмірна малорухливість, значна неста­ча мікроелементів в їжі та гормональні розлади. Найчастіше цю хворобу пов'язують із віком - кістки будь-якого організму, що старішає, можуть бути ура­жені остеопорозом, особливо часто це відбувається у жінок у результаті гормональних змін у період менопаузи.

Профілактика остеопорозу передбачає передусім цим застосування препаратів каль­цію, що зміцнюють кістки. Жінки можуть боротися з захворюванням також за допомогою гормонозамінювальної терапії.

Певною мірою хвороба Педжета є протилежністю остеопорозу. Ця аномалія поля­гає в порушенні ремодулювання (остеогенезу та резорбції) кісткової тканини. Пе­ребіг хвороби відбувається по-різному, в де­яких людей вона впливає на більшість кісток, у інших - лише на деякі, особливо на стегнові кістки та гомілку. Головний симптом - тривале відчуття дискомфорту, біль. Розвиток хвороби можна вповільнити медикаментозно і гормональними ін’єкціями, а таблетки допоможуть утамувати біль.

 


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 570 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.002 сек.)