АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Епідеміологія. ІХС - ішемічна хвороба серця

Прочитайте:
  1. Епідеміологія
  2. Епідеміологія.

ТРОМБОЕМБОЛІЯ ЛЕГЕНЕВОЇ АРТЕРІЇ

СКОРОЧЕННЯ

Т - артеріальний тиск

ІХС - ішемічна хвороба серця

КТ - комп'ютерна томографія

МНО - міжнародне нормалізоване відношення

НМГ - низькомолекулярний гепарин

НФГ - нефракціонований гепарин

ТГВ - тромбоз глибоких вен

ТЕЛА - тромбоемболія легеневої артерії

 

Епідеміологія

Смертність від тромбоемболії легеневої артерії (ТЕЛА) за даними міського патологоанатомічного бюро Іркутська становить (склала) 6,1% від загального числа аутопсій. Серед групи нерозпізнаних причин смерті ТЕЛА впевнено
займає перше місце протягом багатьох років.

За даними аналізу розбіжностей клінічного та патологоанатомічного діагнозів в муніципальних стаціонарах Іркутська виявлена висока частота як гіпердіагностики, так і гіподіагностики ТЕЛА (Белялов Ф.І., Свистунов В.В., 2007). У кардіологічних відділеннях діагноз ТЕЛА в 61% випадків був встановлений невірно. У більшості випадків лікарі не змогли встановити діагноз ТЕЛА в терапевтичних та хірургічних відділеннях, а в неврологічних відділеннях не змогли діагностувати жодного випадку ТЕЛА.

Щорічна частота ТЕЛА за даними епідеміологічних досліджень складає близько 1,5 на 1000 населення, тому в загальне число випадків захворювання в Іркутську має становити 868 випадки на рік (Tsai AW, et al, 2002).

Складність оцінки захворюваності і смертності від ТЕЛА полягає в реєстрації даної патології в рубриці ускладнень захворювання і, відповідно, відсутності статистичного обліку.


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 399 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)