АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Епідеміологія.

Розробка та впровадження в клінічну практику рекомендацій з лікування АГ на базі сучасних антигіпертензивних засобів призвело до суттєвого зниження частоти реєстрації неускладнених та ускладнених ГК. Хоча статистичні дані в останній час досить обмежені, вважається, що ГК хоча б раз у житті розвивається у 1-5% хворих на АГ.

Таким чином, з огляду на частоту АГ в загальній популяції, ГК є досить частим невідкладним станом. В одному з досліджень ГК складали 27,5% від всіх надходжень у відділення інтенсивної терапії лікарні загального профілю.

ГК частіше зустрічаються серед осіб старших вікових груп, чоловіків та осіб негроїдної раси. УГК відмічаються у чоловіків майже вдвічі частіше, ніж у жінок.

У більшості випадків причиною ГК є неадекватність призначеної антигіпертензивної терапії чи недотримання режиму її прийому. Так у деяких дослідженнях, більше 50% пацієнтів з ГК, не приймали рекомендоване лікування протягом як мінімум одного тижня до госпіталізації.

Таким чином неконтрольований АТ є основним фактором ризику ГК. Предикторами неадаекватного контролю АТ були визначені старіший вік, менша кількість антигіпертензивних препаратів, декомпенсований цукровий діабет, гіперліпідемія, серцева недостатність та нефропатія.


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 465 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)