АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Алгоритм дій на догоспітальному етапі.

Прочитайте:
  1. c) Алгоритм люмбальной пункции
  2. АЛГОРИТМ
  3. АЛГОРИТМ
  4. Алгоритм аспирации содержимого трахеобронхиального дерева через интубационную и трахеостомическую трубку у больных, находящихся на ИВЛ
  5. Алгоритм виконання маніпуляції
  6. Алгоритм виконання маніпуляції
  7. Алгоритм виконання маніпуляції
  8. Алгоритм виконання маніпуляції
  9. Алгоритм виконання маніпуляції
  10. Алгоритм виконання маніпуляції

1. Забезпечити прохідність дихальних шляхів та при потребі налагодити штучну вентиляцію легенів.

2. Покласти пацієнта в комфортне положення.

3. Забезпечити подачу кисню.

4. Забезпечити моніторування життєвих функцій та ЕКГ.

5. Налагодити внутрішньовенний доступ.

6. Заспокоїти пацієнта. Треба забезпечити адекватне знеболення та у деяких випадках (наприклад кокаїнова інтоксикація, та ін.) медикаментозну седацію. Препаратами вибору є морфіну гідрохлорід, фентаніл та діазепам.

7. Симптоматичне та антигіпертензивне лікування повинно проводитися згідно стандартів в залежності від ураження органів-мішеней:

А. Рекомендоване внутрішньовенне введення препаратів. Препаратами вибору є лабеталол, нітрогліцерин, урапіділ. У хворих з ознаками гіперволемії (гостра серцева недостатність, набряк легенів) необхідно введення фуросеміду. Задля попередження гіпотензії нітрогліцерин не рекомендовано застосовувати протягом 48 годин після останнього застосування інгібіторів 5-фосфодіестерази (силденафіл, тадалафіл та ін.).

Б. У звязку зі складностями адекватного контролю темпів зниження АТ, застосування антигіпертензивної терапії у хворих з гострим порушенням мозкового кровобігу на догоспітальному етапі у більшості випадків не рекомендоване.

В. Не рекомендоване застосування сублінгвального та внутрішньом’язового введення антигіпертензивних препаратів у зв’язку з непередбаченим фармакодинамічним ефектом.

Г. Застосування ніфедипіну короткої дії для лікування ГК протипоказано оскільки швидкість та ступінь зниження АТ при його прийомі (особливо сублінгвально) важко контролювати;

8. При виникненні гіпотензивної реакції рекомендоване внутрішньовенне введення сольових ізотонічних розчинів, при неефективності - симпатоміметики та пресорні аміни.


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 484 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.002 сек.)