АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Лабеталол.

Лабеталол – це препарат, який має властивості неселективного β- та селективного α1-адреноблокатора. При внутрішньовенному використанні превалює β-блокуючий ефект (співвідношення α/β блокади як 1/7).

На відміну від справжніх β-блокаторів лабеталол майже не змінює серцевий викид та у незначній мірі впливає на ЧСС, та на відміну від α-блокаторів не викликає рефлекторної тахікардії. Препарат майже не впливає на мозковий кровообіг та не підвищує внутрішньочерепний тиск, а також не порушує нирковий і коронарний кровообіг, що дозволяє використовувати його при більшості ускладнених ГК.

Препарат за рахунок водорозчинних властивостей майже не проникає через плацентарний бар’єр, що є дозволяє його використовивати його при лікуванні ГК у вагітних.

Зважаючи на неселективність β-блокуючого ефекту лабеталол протипоказаний у хворих з обструктивними захворюваннями легенів. Препарат може посилювати симптоматику серцевої недостатності та погіршувати АВ- провідність.

Застосування лабеталолу починають з навантажувальної дози 20 мг, яка вводиться внутрішньовенно болюсно. У подальшому препарат використовують у вигляді повторних болюсних ін’єкцій від 20 до 80 мг з інтервалом у 10 хвилин до досягнення бажаного рівня АТ, або у вигляді внутрішньовенної інфузії, починаючи зі швидкості 1-2 мг/хв. і поступовим її збільшенням у разі неефективності.

Гіпотензивний ефект препарату починається через 2-5 хвилин, сягає максимуму через 5-15 хвилин та триває від 2 до 4 годин. Лабетолол знешкоджується у печінці шляхом зв’язування з глюкуроновою кислотою.


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 443 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)