АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

ЗАМІНА ПОСТІЛЬНОЇ БІЛИЗНИ ТЯЖКОХВОРОМУ, ЯКОМУ ЗАБОРОНЕНО ПОВЕРТАТИСЯ НА БІК

Прочитайте:
  1. В якому середовищі проявляють активність ферменти залоз шлунка?
  2. Виберіть із перерахованого на якому із шийних хребців є горбок до якого притискується загальна сонна артерія для зупинки кровотечі?
  3. Вимоги до приміщення, в якому проводиться поліграфне опитування
  4. Гігієна хірургічних стаціонарів, прибирання, санітарно-епідемічний стан, гігієна тіла, одягу медперсоналу, гігієна білизни і одягу хворих.
  5. Заборонено використовувати естрогени та простагландин F2a з метою підготовки пологових шляхів до розродження.
  6. Заміна виробничих факторів
  7. ЗАМІНА ПОСТІЛЬНОЇ ТА НАТІЛЬНОЇ БІЛИЗНИ ТЯЖКОХВОРИМ
  8. Зміна натільної білизни у тяжкохворого.
  9. Зміна постільної та натільної білизни важкохворим

Чисте простирадло треба згорнути по ширині валиком. Трохи підняти верхню половину тіла хворого, забрати і згорнути бруд­не простирадло з-під голови до крижів. На звільненому місці розсте­лити приготовлене чисте простирадло. На нього покласти подушку і опустити голову хворого. Підняти таз хворого, прибрати з-під нього брудне простирадло і продовжити розправляти чисте. Підняти ноги хворого, прибрати брудне простирадло, поправити чисте й опустити ноги хворого. Заправити краї простирадла під матрац, надати хворо­му зручного положення.

Можна використати третій спосіб перестилання. Для цього чисте простирадло з двох боків по ширині згорнути валиком до середини. Подушку з-під голови хворого прибрати. Брудне простирадло згорнути двома валиками від голови і від ніг до таза, почергово піднімаючи верх­ню частину тулуба і ноги. Запропонувати або допомогти пацієнтові підняти таз, забрати використане простирадло. На його місце підклас­ти під таз чисте простирадло і розправити його в напрямку до голови і до ніг. Краї простирадла підгорнути під матрац, під голову підкласти подушку. Надати хворому зручного положення, вкрити ковдрою.

ЗАМІНА СОРОЧКИ ТЯЖКОХВОРОМУ

Спочатку легкими рухами, які найменше турбують хво­рого, підтягують сорочку ззаду до потилиці, а спереду — до грудей. Після цього, піднявши руки хворого, скидають сорочку через голову, а потім послідовно звільняють руки. Надягають сорочку в зворотно­му порядку: спершу на руки, потім через голову і далі обережними рухами розпростують по спині та грудях і акуратно розправляють. Якщо у пацієнта хвора одна рука, рукав знімають спочатку зі здорової, а потім з хворої руки, а надягають у зворотному порядку, починаючи з хворої верхньої кінцівки. Якщо тяжкохворому необ­хідний повний спокій, то користуються сорочкою, яка має розріз уз­довж усієї спини. Надягають її лише на руки, а краї закладають під спину і розправляють.

У реанімаційних відділеннях доцільніше у перші години і дні ут­римувати пацієнтів оголеними під простирадлом з тим, щоб був віль­ний доступ до всіх частин тіла, а також щоб зручніше і частіше мож­на було здійснювати часткове оброблення шкіри.


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 937 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)