АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Організація відвідувань хворих

Прочитайте:
  1. II. Організація і склад експертних комісій
  2. II. Організація і склад медико-соціальних експертних комісій
  3. IV. Організація навчально-виховного та реабілітаційного процесу
  4. Альтернативні методи лікування хворих зі стійким вазо спазмом
  5. АНТРОПОМЕТРИЧНІ ДОСЛІДЖЕННЯ ХВОРИХ
  6. Гігієна хірургічних стаціонарів, прибирання, санітарно-епідемічний стан, гігієна тіла, одягу медперсоналу, гігієна білизни і одягу хворих.
  7. Годування важкохворих
  8. ГОДУВАННЯ ХВОРИХ ЧЕРЕЗ ЗОНД
  9. Госпіталізація, санітарна обробка та транспортування хворих дітей
  10. Діагностика вагітності, спостереження та організація маршруту вагітної

У певний час зазвичай з 17.00 до 19.00 до хворих при­ходять відвідувачі. Список хворих, до яких дозволено пропускати відвідувачів, підписує завідувач відділення. У відділеннях для відві­дувачів виділяють певні дні і години. При відвідуванні хворих рідні і близькі повинні зняти верхній одяг в холодну пору року, надягти од­норазові бахіли або змінне взуття і халат. Хворих, прикутих до ліж­ка, відвідують у палаті; з пацієнтами, які вільно рухаються, зустрічаються в холах. При відвідуванні хворого у палаті не можна сідати на його ліжко, для цього треба використовувати табурет або стілець.

Медична сестра повинна контролювати продукти, які приносять рідні хворим, щоб уникнути харчових отруєнь або ускладнень у пер­ші дні після оперативного втручання. Після операцій на органах травлення пацієнтам у перші 2—3 дні не дозволяється їсти і пити. Рідні, не розуміючи причини такої заборони, іноді всіляко умовля­ють пацієнта випити соку і в результаті порушення харчового ре­жиму в пацієнта може виникнути тяжке ускладнення. Тому рідним обов'язково потрібно чітко і доступно розповісти про значення дотри­мання пацієнтом призначеного лікарем харчового режиму, а точніше тимчасового голоду. Підкреслити, що тимчасово живлять пацієнта методом внутрішньовенного введення розчинів глюкози, мінераль­них солей, вітамінів. А за наявності вираженої сухості у ротовій по­рожнині дозволяється зволожувати її водою, але слід не ковтати її, а спльовувати.

Взагалі забороняється передавати пацієнтам копчення, соління, маринади, варену ковбасу, мариновані гриби, торти, тістечка з кре­мом, консерви, алкогольні напої тощо.

Перевірені харчові продукти повинні зберігатися в холодильнику у відповідному посуді або упаковках.

При відвідуванні родичі часто мають бажання отримати інформа­цію про стан здоров'я хворого. Таку інформацію надає черговий лі­кар або лікар-ординатор. Медична сестра може дати інформацію про загальне самопочуття хворого, температуру тіла, порекомендувати продукти для передачі. У разі потреби може показати елементи до­гляду за хворим і попросити відвідувача здійснити цей догляд.

Медична сестра повинна чітко стежити за тим, щоб відвідувачі не створювали дискомфорт не тільки своїм близьким хворим, але й ін­шим хворим у палаті та відділенні в цілому.

Контрольні запитання

1. Що передбачає первинна медико-санітарна допомога?

2. Хто є представниками первинної медико-санітарної допомоги?

3. Яка найважливіша ланка створена в системі охорони здоров'я? Як організувати надання первинної лікувально-профілактичної допо­моги мешканцям сільської місцевості?

4. Які заклади надають первинну медико-санітарну допомогу дорослим у містах?

5. Кому надають первинну медичну допомогу спеціалізовані поліклініч­ні відділення диспансерів?

6. Мережа яких медичних закладів надає допомогу робітникам і служ­бовцям?

7. Які заклади організовують і забезпечують медичну допомогу у містах:

а) дітям;

б) жінкам і вагітним?

8. Яка служба надає медичну допомогу населенню цілодобово?

9. Які служби забезпечують вторинну медичну допомогу населенню:

а) у містах;

б) у сільській місцевості?

10. Які центри відносяться до закладів третинної медичної допомоги?

11. Що таке лікувально-охоронний режим?

12. Які заходи включає лікувально-охоронний режим?

13. Яке ставлення медичних працівників повинно бути до своєї роботи?

14. Як організувати відвідування рідними пацієнтів у відділеннях ста­ціонару?


 


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 883 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)