АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Профілактика заражень на вірусний гепатит, СНІД, туберкульоз

Прочитайте:
  1. Б. Профілактика захворювань і травм опорно-рухового апарату дітей
  2. Вакцинація новонароджених проти туберкульозу.
  3. ВІРУСНИЙ ГЕПАТИТ В
  4. Вірусний гепатит С (ГС)
  5. ДОГЛЯД ЗА ШКІРОЮ ТЯЖКОХВОРИХ. ПРОФІЛАКТИКА ПРОЛЕЖНІВ
  6. І ПРОФІЛАКТИКА ЗАХВОРЮВАНЬ
  7. Ішемічна хвороба серця. Профілактика і лікування.
  8. Класифікація засобів протипухлинної медикаментозної терапії.. Побічні ефекти і ускладнення застосування, їх лікування і профілактика.
  9. Лікування та профілактика набряку мозку
  10. Можливі порушення структури та функції нервової системи, їх профілактика.

Вірусний гепатит В — загальне інфекційне захворюван­ня, а його збудник (вірус) надзвичайно стійкий до умов зовнішнього середовища. Механізм передачі збудника — парентеральний. Від 5 до 10 % хворих стають хронічними безсимптомними носіями вірусу, що значно ускладнює боротьбу з цим захворюванням.

Вірусний гепатит С вважається найпідступнішим у світі. Близь­ко 75 % його гострих форм перебігає латентно, тому гепатит С образ­но називають лагідним убивцею. Симптоми грізного захворювання можна легко прийняти за грип. Майже у половини інфікованих осіб він переходить у хронічну форму, а через 15—20 років може розвину­тись цироз печінки, що своєю чергою призводить до раку печінки. За прогнозами ВООЗ у наступні 10—15 років хронічний гепатит С стане основною проблемою органів охорони здоров'я. Вакцину від гепатиту С ще не розроблено, тому передусім слід розраховувати лише на профілактику та лікування.

Синдром набутого імунодефіциту (СНІД) — надзвичайно небез­печна і на сьогодні невиліковна інфекційна хвороба, яку спричинює вірус імунодефіциту людини (ВІЛ). Масове поширення цієї хвороби у всьому світі та зокрема в Україні створює загрозу особистій, громад­ській та державній безпеці.

Держава гарантує соціальний захист медичних працівників, зай­нятих у сфері боротьби із захворюванням на СНІД, що зазначено в V розділі закону України "Про запобігання захворюванню на СНІД та соціальний захист населення".


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 568 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)