АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Третинна медична допомога

Прочитайте:
  1. IV.Медична допомога
  2. Б 1 Вісі і площини. Медична термінологія
  3. Види кровотеч і перша допомога
  4. Види ушкодження опорно-рухової системи і перша допомога при них
  5. ГАЗООБМІН У ЛЕГЕНЯХ І ТКАНИНАХ. РЕГУЛЯЦІЯ ДИХАННЯ. ХВОРОБИ ДИХАЛЬНОЇ СИСТЕМИ ТА ЗАПОБІГАННЯ ЇМ. ПЕРША ДОПОМОГА ПРИ УРАЖІЙЩ ОРГАНІВ ДИХАННЯ
  6. ДЕОНТОЛОГIЯ I МЕДИЧНА ДОКУМЕНТАЦIЯ
  7. Державна соціальна допомога інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам
  8. ДНІПРОПЕТРОВСЬКА ДЕРЖАВНА МЕДИЧНА АКАДЕМІЯ
  9. Догляд за хворими та медична маніпуляційна техніка
  10. Долікарська допомога потерпілому. Способи штучного дихання

Така допомога включає висококваліфіковане обслуго­вування, яке повинне надаватися у спеціально обладнаних центрах та спеціалізованих лікарнях. До центрів третинної медичної допо­моги належать обласні медичні заклади — багатопрофільні та спе­ціалізовані лікарні, диспансери, центри медичної допомоги держав­ного рівня. Основні функції цих закладів — надання пацієнтам ви­сококваліфікованої і вузькоспеціалізованої медичної допомоги та організаційно-медичне керівництво закладами вторинного рівня на­дання медичної допомоги. На базі закладів третинного рівня розгор­нуті клініки медичних вищих навчальних закладів.

У складі багатопрофільної обласної лікарні є санітарна авіація — єдине для регіону відділення медичної консультативної допомо­ги жителям міст та сільських районів в екстрених випадках. Таку допомогу надають кращі фахівці обласних лікарень, диспансерів, клінік.

Обласна лікарня повинна мати також організаційно-методичне відділення, до складу якого входить кабінет медичної статистики. Відділення здійснює організаційно-методичне керівництво вторинним рівнем, а також інформаційну роботу (збір, оброблення, збері­гання медичної інформації та її аналіз).

Диспансери третинного рівня за спеціалізацією поділяються на протитуберкульозні, онкологічні, психоневрологічні, наркологічні, шкірно-венеричні, фізкультурні.


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 674 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)