АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Фізична активність

Прочитайте:
  1. В якому середовищі проявляють активність ферменти залоз шлунка?
  2. Глава 4. Реактивність та її роль у патологічній фізіології.
  3. Завдання 3. Визначити протеолітичну активність гнійного ексудату.
  4. Особливості розумової праці. Розумова і фізична працездатність дитини

Серед лікувальних факторів, що застосовуються при цукровому діабеті, велике значення надають фізичної активності, що надає багатосторонню оздоровлюючу дію за рахунок підвищення функціональної активності різних органів і систем. Основний засіб - оздоровча тренування у формі аеробних вправ циклічного характеру. Найбільш ефективними є ходьба, біг, лижі, плавання (у деяких випадках не рекомендується плавання особам з інсулінозалежним типом, застосування цієї фізичного навантаження повинне проводитися під контролем спеціаліста), заняття на тренажерах (велоергометр, бігова доріжка). При діабеті дуже важливим чинником є??регулярність занять з використанням фізичних навантажень, тому що раптова й інтенсивне навантаження може, навпаки, призвести до проблем. Більш ніж дводенну перерву в тренуваннях призводить до зниження підвищеної чутливості м'язових клітин до інсуліну, досягнутої попередніми тренуваннями.

Регулярні заняття при цукровому діабеті сприяють: - підвищення чутливості до інсуліну - зменшенню відкладення жирової тканини і збільшення м'язової маси - підвищенню опірності організму - зниження ризику артеріальної гіпертонії - поліпшення фізичного розвитку - зниження ризику виникнення обмеженої рухливості суглобів - зменшення емоційного напруження або депресії - поліпшення якості життя та підвищення самооцінки Під час занять необхідно мати при собі легкозасвоювані вуглеводи у вигляді глюкози, цукру-рафінаду, фруктів. Для угамування спраги доцільно використовувати мінеральні (лужні) води. При навантаженнях категорично заборонено вживання алкоголю, який фармакологічно знижує чутливість мозку до дефіциту глюкози. Після фізичних вправ рекомендуються прохолодні водні процедури (обтирання, душ, купання), що активізують окислювальні процеси в організмі. Не рекомендуються парна лазня, гарячий душ або ванна (особливо у поєднанні з фізичними навантаженнями). Необхідно уникати перегріву, в тому числі, загоряючи на відкритому сонці.


Дата добавления: 2015-10-11 | Просмотры: 316 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)