АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Пухлини товстої кишки. Найчастішою формою пухлин товстої кишки є рак

Прочитайте:
  1. A. Тріщина сфінктеру прямої кишки.
  2. B. Проривна виразка 12-палої кишки.
  3. E. - У низхідній частині дванадцятипалої кишки.
  4. Антациды при лечении язвы двенадцатиперстной кишки
  5. Болезнь Гиршпрунга (аганглионарный мегаколон) ободочной кишки
  6. Будова та відділи тонкої кишки
  7. Велику роль у розвитку виразкової хвороби шлунка й дванадцятипалої кишки надають
  8. Виберіть, як називаються поздовжні складки слизової оболонки, які розміщені в нижньому відділі прямої кишки?
  9. ВИРАЗКОВА ХВОРОБА ШЛУНКА і 12-ТИ ПАЛОЇ КИШКИ
  10. Виразкова хвороба шлунка і дванадцятипалої кишки

Найчастішою формою пухлин товстої кишки є рак. За останні десятиріччя спостерігається ріст захворювання на рак товстої кишки в усьому світі. Високу захворюваність зафіксовано в країнах Західної Європи та Північної Америки.

В цих країнах колоректальний рак є серйозною проблемою. У США щорічно реєструється близько 130 тисяч хворих на колоректальний рак, а біля 56 тисяч щорічно помирають від цього захворювання. За захворюваністю у США він займає третє місце (в чоловіків – після раку простати і раку легень; у жінок – після раку грудної залози і легень). За смертністю колоректальний рак теж займає третє місце (в чоловіків – після раку легень і простати, у жінок – після раку легень і грудної залози).

У Східній Європі захворюваність на рак товстої кишки зросла за останні 30 років майже в чотири рази. В структурі онкологічної захворюваності населення України станом на 2012 р. рак товстої кишки посів 2 місце після злоякісних пухлин шкіри: захворіло 19193 особи (9310 чоловіків і 9883 жінки). Захворюваність склала 42,2 випадки на 100 тис. населення (захворюваність на рак ободової і прямої кишок складає відповідно 22,5 та 19,7 випадків на 100 тис. нас.). В цьому ж році від раку товстої кишки померло 11659 хворих, показник смертності становив 25,7 на 100 тис. населення. Захворюваність вища в міського населення порівняно з сільським. Пік захворюваності відмічається у віці 70-79 років, найбільший ризик захворіти на рак товстої кишки є у осіб віком 60 і більше років.

Неепітеліальні доброякісні пухлини товстої кишки (лейоміоми, фіброми, ліпоми, неврилемоми, гемангіоми) та злоякісні пухлини (лейоміосаркоми, фібросаркоми тощо) трапляються рідко. Доброякісні епітеліальні пухлини – це поодинокі або множинні поліпи (1-2 %).


Дата добавления: 2015-10-11 | Просмотры: 367 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)