АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Стисла характеристика методів переривання вагітності

Прочитайте:
  1. I. Спостереження за перебігом нормальної вагітності
  2. I.I. ОБЩАЯ ХАРАКТЕРИСТИКА
  3. II. Лебон и его характеристика массовой души
  4. II.Методи діагностики інфекції під час вагітності
  5. III. Характеристика на интерна
  6. IX. Характеристика основных классов АМП
  7. А) Характеристика методів візуалізації сечової системи, показання до застосування, їх можливості та обмеження.
  8. А. Общая характеристика вены
  9. Акушерська тактика при ПВНРП під час вагітності та на початку І періоду пологів
  10. Алгоритм діагностики позаматкової вагітності

Піхвовий кесарів розтин (за методом Лейбчика) суть операції полягає в тому, шо плід глибокої недоношеності витягують із піхви через розріз передньої поверхні нижнього сегмента матки. (На сьогодні не застосовується)

Малий кесарів розтин. Суть цієї операції в тому, що плід після розтину передньої черевної стінки і матки витягують через передню черевну стінку в терміні вагітності до 27 тиж.

На сьогодні кращим методом інтраамніонального введення гіпертонічних розчинів за допомогою трансцервікального амніоцентезу є внутрішньоболонкове введення 20% розчину граміцидину 20мл. Інші автори пропонують уводити 5мл граміцидину в 20 мл 5% розчину глюкози.

Техніка уведення розчину. Слід суворо дотримуватися правил асептики й антисептики. Вводять шийку матки за допомогою піхвових дзеркал, захоплюють і фіксують шийку матки кульовими щипцями. Виконують прокол плодового міхура і випускають навколоплідні води відповідно до об’єму введеного 20% розчину граміцидину, з розрахунку 8 мл розчину на кожний тиждень вагітності. Розчин вводять повільно.

Після введення розчину знімають з шийки матки щипці та виводять з піхви дзеркала.

Жінку спостерігає медичний персонал.

Через деякий час виникає пологова діяльність і відбувається переривання вагітності – аборт у пізньому терміні, перебіг якого нагадує пологи. Необхідно бути готовими до проведення інфузійно-трансфузійної терапії, введення скоротливих та кровоспинних засобів. При нормальному перебігу післяабортного стану жінки її можна виписати на 3-ю – 4-у добу.


Дата добавления: 2015-10-11 | Просмотры: 329 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)