АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Операції, за допомогою яких готують пологові шляхи і прискорюють пологи

Прочитайте:
  1. V. Пологи (відповідно до клінічного протоколу «Фізіологічні пологи»).
  2. А допомогою якого методу визначають функціональну здатність нирок?
  3. Алгоритм обчислення за допомогою Microsoft Excel
  4. Анатомія дихальної системи (верхні дихальні шляхи)
  5. Асоціативні провідні шляхи
  6. Аферентні провідні шляхи
  7. Визначте три шляхи передачі інфекції від матері до плода.
  8. Висхідні проекційні шляхи
  9. ДОСЛІДЖЕННЯ З ДОПОМОГОЮ МІКРОСКОПА
  10. Ентеральні шляхи

Амніотомія (штучне розривання плодового міхура)

Показання: запізнілий розрив плодового міхура, плоский міхур, плодовий міхур зі щільними оболонками, багатоводдя багатопліддя, неповне передлежання плаценти, еклампсія, передчасне відшарування нормально розташованої плаценти, іноді перед проведенням стимуляції пологової діяльності.

Техніка проведення Проводять піхвове дослідження і визначають акушерську ситуацію. В асептичних умовах середній та вказівний палець правої руки вводять у піхву, знаходять отвір шийки матки, визначають ступінь його розкриття, пальпують плодовий міхур і розривають його пальцями під час переймів. Якщо цей прийом не вдається, амніотомію проводять інструментальним методом. Це здійснюють під контролем зору (у піхву вводять дзеркала), або пальців (між пальцями правої руки вводять довгу голку або браншу кульових щипців і на висоті перейми проводять прокол плодових оболонок). Повільно випускають води, не виймаючи руки з піхви, оскільки швидке вилиття вод може призвести до випадіння дрібних частин плоду, пуповини, патологічного вставлення голівки. Розширяють отвір у плодовому міхурі й обережно знімають оболонки з предлеглої частини. Виводять руку і обробляють піхву антисептиком.


Дата добавления: 2015-10-11 | Просмотры: 444 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)