АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Мета: розширити пологові шляхи і запобігти розриву м’яких тканин.

Прочитайте:
  1. Анатомія дихальної системи (верхні дихальні шляхи)
  2. Асоціативні провідні шляхи
  3. Аферентні провідні шляхи
  4. Визначте три шляхи передачі інфекції від матері до плода.
  5. Висхідні проекційні шляхи
  6. Ентеральні шляхи
  7. Еферентні провідні шляхи
  8. Загибель клітин та тканин.
  9. ЗАКРИТІ УШКОДЖЕННЯ М’ЯКИХ ТКАНИН
  10. Клініка розриву матки

Показання: загроза розриву промежини або ознаки розриву, що почався, оскільки рівні краї різаної рани загоюються швидше, ніж рваної; гіпоксія плоду, недоношеність, тазове передлежання, слабкість пологової діяльності в другому періоду пологів, при вузькій вульві, при великому розмірі голівки, при передчасних пологах, при високій промежині. Умови: промежина має бути достатньо розтягнутою і напруженою (виконують при прорізуванні голівки на висоті потуги)

Техніка операції Зовнішні статеві органи жінки обро­бляють розчином йоду. Браншу тупокінцевих ножиць поза потугою вводять між передлеглою частиною плоду та стінкою піхви по лінії розрізу. Розтин проводять на висоті потуги, коли про­межина максимально розтягнута і стоншена. Довжина та глибина розтину повинна бути не менша 2 см.

Епізіотомія (бічний розтин промежини)

Техніка проведення

I. спосіб – бічний розтин. В асептичних умовах відступивши на 2-3см вище від задньої спайки соромітних губ, тупокінцевими ножицями виконують розтин промежини завдовжки 3-4 см у напрямі до сідничного горба, можна з обох боків по 2-3см. Глибина розтину – 2см, розрізають шкіру та частину м’язових пучків констрикотора піхви.

II. спосіб – серединно-бічний розтин. В асептичних умовах тупокінцевими ножицями виконують розтин від задньої сайки губ у напрямку до сідничних горбів завдовжки до 4-5 см.

На перінеотомну чи епізіотомну рану накладають шви. Спочатку кетгутом відновлюють цілість м'язів тазового дна і зашивають слизову піхви, потім накладають вузлові шовкові шви на шкіру промежини.


Дата добавления: 2015-10-11 | Просмотры: 397 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.004 сек.)