АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Відповіді на ситуаційні задачі. 1. Можна думати про декілька захворювань: кісту підшлункової залози, пара­пан­кре­а­тичний інфільтрат або рак підшлункової залози.

Прочитайте:
  1. А. Ситуаційні задачі.
  2. А. Ситуаційні клінічні задачі
  3. А.Ситуаційні клінічні задачі
  4. Б. Ситуаційні задачі.
  5. Б. Ситуаційні задачі.
  6. Б. Ситуаційні задачі.
  7. Б. Ситуаційні задачі.
  8. Б. Ситуаційні задачі.
  9. Б. Ситуаційні задачі.
  10. Б. Ситуаційні задачі.

1. Можна думати про декілька захворювань: кісту підшлункової залози, пара­пан­кре­а­тичний інфільтрат або рак підшлункової залози.

Відсутність у анамнезі даних за гострий панкреатит, поступовий розвиток хвороби роблять більш імовірним ракову природу змін, що спостерігаються.

З метою уточнення діагнозу необхідно провести рентгенологічне дослідження шлунка та 12-п. кишки, сканування підшлункової залози, якщо є можливість - целіакографію та УЗД. Найбільш достовірні дані можуть бути одержані під час лапаротомії та біопсії новоутворення.

 

2. У хворого, ймовірно, рак голівки підшлункової залози, про що говорить поступовий початок захворювання, вік хворого, інтенсивність жовтяниці, с-м Курвуаз'є.

З метою уточнення діагнозу необхідно провести сканування печінки і підшлункової залози, лапароскопію, черезшкіряну, черезпечінкову або ретроградну холангіографію.

Якщо відсутні протипоказання, то хворого слід готувати до панкреатодуоденальної резекції.

 

3. Клініка хвороби з поступовим безболісним початком у літньої жінки може свідчити про рак голівки підшлункової залози. Розвиток цього захворювання на фоні жовчокам'яної хвороби спостерігається досить часто.

Диференціювати слід з холедохолітіазом та інфекційним гепатитом. У плані обсте­ження необхідно перевірити функцію печінки, визначити рівень трансаміназ, лужної фосфатази.

З інструментальних методів найбільш інформативними є лапароскопія, трансдуоденальна або транспечінкова холангіографія, рентгенологічне дослідження шлунка та 12-п. кишки.

Доцільно виконати сканування підшлункової залози, УЗД. Велике значення має лапаротомія і біопсія пухлини.

 


Дата добавления: 2015-10-11 | Просмотры: 417 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)