АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

ВКАЗІВКИ ДО ВИКОНАННЯ РОЗДІЛІВ КУРСОВОЇ РОБОТИ

Прочитайте:
  1. А.4. Ресурсне забезпечення виконання протоколу
  2. А.4. Ресурсне забезпечення виконання протоколу
  3. А.4. Ресурсне забезпечення виконання протоколу
  4. А.4. Ресурсне забезпечення виконання протоколу
  5. А.4. Ресурсне забезпечення виконання протоколу
  6. А.4. Ресурсне забезпечення виконання протоколу
  7. А.4. Ресурсне забезпечення виконання протоколу
  8. А.4. Ресурсне забезпечення виконання протоколу
  9. А.4. Ресурсне забезпечення виконання протоколу
  10. А.4. Ресурсне забезпечення виконання протоколу

 

Структурно курсова робота повинна складатися із титульного аркуша, змісту роботи, вступу, основної частини (розділів та підрозділів), висновків, списку використаних джерел та додатків (у разі потреби).

Курсова робота розпочинається титульним аркушем, у якому зазначаються: офіційна назва навчального закладу та кафедри, на якій виконана робота; дисципліна з якої виконується курсова робота; тема курсової роботи; прізвище, ім’я та по батькові автора; прізвище, ім’я та по батькові, посада, науковий ступінь, вчене звання керівника курсової роботи; вказівки про результати захисту; місто та рік написання роботи (див. Додаток 1). Нумерація сторінок починається з титульної сторінки, але номер на ній не проставляється.

Реферат. Реферат являє собою скорочене викладення суті курсової роботи. У рефераті наводять:

- тему курсової роботи;

- кількість сторінок пояснювальної записки, а також кількість рисунків, таблиць і бібліографічних найменувань;

- завдання й мету роботи;

- стислий опис ходу проведення роботи та одержаних результатів;

- ключові слова (для інформаційно-пошукових систем);

Орієнтовний обсяг реферату приблизно 0,5 аркушу формату А-4. Приклад оформлення реферату наведений у Додатку 2.

Зміст (див. Додаток 3) курсової роботи повинен бути логічним, послідовним та зрозумілим. Необхідно намагатися зробити так, щоб усі питання плану роботи являли собою єдину структуровано-логічну систему, в якій кожний наступний пункт розвиває і доповнює попередні. При цьому, у роботі не може бути менше двох розділів. Проти кожної назви відповідної частини роботи вказується номер сторінки, на якій вона починається, що полегшує пошук необхідного розділу (вступ, висновки та додатки не мають номера).

Якщо у роботі використано понад п’ять умовних позначень (абревіатур, символів, скорочень, які не є загальноприйнятими), то це зазначається на окремому аркуші, який розташовується перед текстом роботи як «Перелік умовних скорочень».

Перелік друкують двома колонками, в яких зліва за алфавітом наводять позначення (скорочення), а справа – їх детальне розшифрування.

Приклад написання переліку позначень наведено у Додатку 4.

У вступі розкривається актуальність обраної теми, визначається мета дослідження і коло питань, аналіз яких спрямований на досягнення цієї мети.

Остаточний варіант вступу доцільно писати після завершення основної частини роботи.

В основній частині викладається зміст дослідження: основні теоретичні положення, що визначають сутність обраної теми, пропонуються можливі шляхи вирішення існуючих проблем.

Найбільш оптимальний варіант структурування тексту – 3 – 4 розділи. У разі наявності складних розділів вони не повинні складатись з одного підрозділу. Як правило, розділ включає 2 – 4 підрозділи. Кожний розділ курсової роботи повинен закінчуватися короткими висновками. Приклад оформлення розділу наведено в Додатку 5.

При виконанні курсової роботи слід уникати таких типових помилок:

· зміст роботи не відповідає плану курсової роботи або не розкриває тему повністю чи її частини;

· безсистемне викладення матеріалу, повторення одних і тих самих положень;

· логічні помилки, невміння виокремити головне;

· автор не виявив самостійності, робота є компіляцією, плагіатом або виконана шляхом копіювання з електронних баз рефератів;

· кількість використаних джерел є недостатньою для всебічного вивчення теми;

· у роботі немає посилань на першоджерела або вказані не ті, з яких запозичено матеріал, чи з порушенням нумерації тощо;

· бібліографічний опис джерел у списку використаної літератури наведено довільно, без дотримання вимог державного стандарту;

· обсяг та оформлення роботи не відповідають вимогам, робота виконана неохайно, з помилками.

Схеми, графіки, діаграми, які наводяться в роботі, слід нумерувати послідовно арабськими цифрами. Малюнки розміщуються відразу ж після посилань на них в тексті і супроводжуються надписом, який розміщується в одному рядку з номером малюнка. Наприклад:

 

 


Рис. 1. Класифікація імуномодуляторів мікробного походження

При використанні у роботі великого обсягу цифрового матеріалу його слід подавати у вигляді таблиць. При перенесенні таблиці на іншу сторінку в правому кутку наступної сторінки слід написати “Продовження таблиці ____”. Слово “Таблиця” та її номер пишуться над правим верхнім кутком таблиці, а під ними – назва, яку повинна мати таблиця. Наприклад:


Таблиця 1


Дата добавления: 2015-10-19 | Просмотры: 582 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)