АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Доповідь

Доповідь за темою роботи на 4 – 5 хв є другою за важливістю складовою самостійної роботи з дисципліни. Складається з ретельно відібраного матеріалу курсової роботи, в основному за її планом. Повинна якнайповніше відбити зміст та глибину самостійної роботи.

Організація відібраного для доповіді матеріалу залежить від типу презентації. Мова доповіді повинна бути динамічною. Текст її має поєднувати в собі такі якості: ясність, інформативність, лаконічність і виразність.

У структурному відношенні доповідь можна поділити на 4 частини, які складаються з рубрик, кожна з яких являє собою самостійний смисловий блок, хоча в цілому вони логічно взаємопов’язані і представляють єдність, яку сукупно характеризує зміст проведеного дослідження.

Перша частина доповіді віддзеркалює вступ роботи: ті смислові аспекти, відповідно до яких дається опис наукової проблеми, а також формулювання мети роботи й робочу гіпотезу, яку перевіряв дослідник. Тут також необхідно охарактеризувати склад і загальну структуру кусової роботи.

Далі, в другій (найбільшій за обсягом) частині розкриваються у послідовності кожен розділ роботи. При цьому особливу увагу слід звернути на підсумкові результати.

Потім представляються загальні висновки (які отримані в результаті роботи). Закінчується доповідь наданням відповідей на запитання та зауваження зазначені в курсовій роботі. Відповіді мають бути короткими, чіткими й добре аргументованими.

 


Дата добавления: 2015-10-19 | Просмотры: 355 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.006 сек.)