АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Фармакологічні задачі

Прочитайте:
  1. Б. Задачі для самоконтролю.
  2. Б. Ситуаційні задачі.
  3. Б. Ситуаційні задачі.
  4. Б. Ситуаційні задачі.
  5. Б. Ситуаційні задачі.
  6. Б. Ситуаційні задачі.
  7. Б. Ситуаційні задачі.
  8. Б. Ситуаційні задачі.
  9. Б. Ситуаційні задачі.
  10. Б. Ситуаційні задачі.

1. Препарат відноситься до антибіотиків. Спектр дії: мікобактерії туберкульозу, палички чуми, туляремії, сибірки, дифтерії, бруцели, кишкова і дизентерійна, стрептококи, стафілококи. Може призводити до ураження слухового і вестибулярного нервів, викликати алергійні реакції.

 

2. Препарат відноситься до антибіотиків. Пригнічує ріст і розмноження дріжджоподібних грибів. Застосовується для профілактики і лікування кандидомікозів травного каналу.

 

3. Препарат відноситься до протимікробних і протипротозойних засобів. Впливає на збудників кишкових інфекцій, дизентерійну амебу, трихомонади. Застосовується всередину. Може викликати диспепсію, алергійні реакції.

 

4. Препарат має противірусну дію. Застосовується зовнішньо для профілактики і лікування аденовірусних інфекційних захворювань, вірусних ринітів, профілактики грипу.

 

5. Синтетичний препарат. Має широкий спектр протимікозної дії. Застосовується при мікозах шкіри, урогенітальному кандидозі.

 

6. Препарат являється протипротозойним засобом. Впливає на еритроцитарні форми плазмодіїв малярії, дизентерійну амебу. Справляє терапевтичний ефект при ревматизмі і колагенозах. Застосовується всередину і парентерально. Може викликати анорексію, диспепсію, дерматити, порушення зору.

 

7. Препарат має широкий спектр дії щодо найпростіших. До нього чутливі лямблії, трихомонади, амеби. Останніми роками виявлено високу ефективність препарату щодо анаеробних бактерій. Не активний щодо грибів і аеробних бактерій. Добре всмоктується з травного каналу, легко проникає в тканини та органи. Застосовують препарат для лікування всіх форм амебіазу, лямбліозу, трихомонадних уражень статевих органів, шкірного лейшманіозу. Як антибактеріальний засіб використовують для лікування хворих з гнійною анаеробною рановою інфекцією. Визначте препарат.

 

8. Препарат чинить віруцидну дію на віруси грипу, герпесу, аденовіруси. Використовують його у вигляді мазі для профілактики та лікування грипу, аденовірусних інфекцій, герпесу. Визначте препарат.

 

 

9. Препарат пригнічує ріст і розмноження патогенних дріжджоподібних грибів роду Candida. He розчинний у воді, з органів травлсння всмоктується погано. Застосовують для профілактики та лікування кандидамікозів травного каналу, сечової та статевої системи, шкіри, органів дихання. Визначте препарат.

 

10. Препарат є високоефективним протигельмінтним засобом. Діє на різні види гельмінтів, але найефективніший при ентеробіозі і трихоцефальозі. Може бути використаний при аскаридозі, анкілостомідозі та змішаних інвазіях. Препарат погано всмоктується з кишечнику. Він вибірково уражує цитоплазматичні мікротубули гельмінтів, пригнічує засвоєння ними глюкози і гальмує утворення в їх організмі АТФ. Визначте препарат.

 

11. У місті епідемія грипу. Який противірусний засіб у вигляді мазі можна застосувати для профілактики захворювання? Як він діє? Вкажіть спосіб застосування.

 

 


Дата добавления: 2015-12-15 | Просмотры: 655 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.002 сек.)