АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

І.Конкретні цілі.

Прочитайте:
  1. Конкретні цілі.
  2. Навчальні цілі.
  3. Навчальні цілі.
  4. Навчальні цілі.

МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я УКРАЇНИ

НАЦІОНАЛЬНИЙ МЕДИЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

Ім. О.О. БОГОМОЛЬЦЯ

„Затверджено” на методичній нараді кафедри хірургії №2 (назва кафедри) завідувач кафедри професор Безродний Б.Г.----------------------------- (ПІП,підпис) „______”________________________ 2009 р.  

 

МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ

ДЛЯ СТУДЕНТІВ

 

Навчальна дисципліна Хірургічні хвороби
Модуль №  
Змістовний модуль №  
Тема заняття № 15 Захворювання м’яких тканин промежини. Синдром опущення промежини. Піодермія промежини. Кондиломатоз промежини. Епітеліальне куприкове погруження
Курс  
Факультет медичний

 

 

Київ 2009


І.Конкретні цілі.

Ознайомитися: з етіологічними теоріями, особливостями клінічного перебігу та
сучасними методами лікування епітеліального куприкового ходу, опущення тазового дня, анокуприкового больового синдрому, піодермії промежини, перианальних дерматитів, рідкісних захворювань м’яких тканин промежини.

Знати: основні положення етіології, патогенез, класифікацію, клінічні ознаки, методи додаткового обстеження хворих на хірургічні захворювання м’яких тканин промежини.

Вміти: збирати скарги, анамнез хвороби, методично правильно проводити огляд
хворого, виконувати пальпацію, перкусію та аускультацію, обирати найбільш інформативні
додаткові методи діагностики та лікувальну тактику при хірургічних захворюваннях м’яких тканин промежини.

Розвивати творчі здібності на основі вивченого клінічного та діагностичного
матеріалу:
вміти інтерпретувати зібрану діагностичну інформацію, правильно її аналізувати
та на підставі інтегральної оцінки зібраних даних встановлювати діагноз; визначати
лікувальну тактику при хірургічних захворюваннях м’яких тканин промежини.

2. Базовий рівень підготовки.  
Дисципліни Знати Вміти  
Попередні дисципліни: Анатомію прямої кишки, тазового дна та морфологічні зміни в цих структурах у випадках запальних процесів; основні функції прямої кишки та діафрагми тазу, особливості перебігу фізіологічних та патофізіологічних процесів у прямій кишці та м’яких тканинах промежини у випадках запалення; основні клінічні, лабораторні та рентгенологічні симптоми захворювань прямої кишки та промежини. Визначати анатомію прямої Кишки і тазового дна, фізіологічні, патофізіологічні процеси в цих структурах, клінічні та рентгенологічні симптоми захворювань прямої кишки та м’яких тканин промежини. Проводити діагностику захворювань промежини, обирати необхідні методи лаб. досліджень; аналізувати та інтерпретувати результати інструментальних методів.  
анатомія, топографічна анатомія, фізіологія, патфізіологія, біохімія, пропедевтика внутрішніх хвороб, рентгенологія  
   
   
   
   
   
Наступні дисципліни: госпітальна хірургія, анестезіологія, клінічна фармакологія. Епідеміологію, класифікацію, клінічні ознаки, методи діагностики захворювань м’яких тканин промежини, диф. діагностику даної патології, тактику лікування, схеми консервативної терапії, абсолютні та відносні показання до операції, прогноз.     Застосовувати отримані базові знання для подальшого вивчення проблем хірургічних захворювань м’яких тканин промежини, вибору оптимальних способів їх лікування та адекватних методів знеболення при операціях на прямій кишці та промежині.
Внутрішньопредметна інтеграція Питому частку хірургічних захворювань м’яких тканин промежини в структурі хірургічних захворювань, зв’язок даної патології з іншими хірургічними захворюваннями органів черевної порожнини, результати та наслідки їх лікування, методи профілактики. Оцінювати ефективність та результати лікування хірургічних захворюваннях м’яких тканин промежини., використовувати методи профілактики, попередження ускладнень та післяопераційних рецидивів.
         

 

Актуалність проблеми

Протягом останніх десятиліть в економічно розвинених країнах невпинно зростає кількість хворих з патологією тазового дна та м’яких тканин промежини. Постійний інтерес до вивчення хірургічних захворюваннях м’яких тканин промежини пов’язаний із зростанням захворюваності на дану патологію у всьому світі. Хірургічні захворювання м’яких тканин промежини (піодермії промежини, перианальні дерматити, синдром опущення тазового дна, прокталгія, кокцигодинія, епітеліальні куприкові ходи) є найбільш поширеними їх проявами. В основі цих захворювань лежать різноманітні зміни. Однак до теперішнього часу етіологія, механізми формування багатьох цих захворювань не вивчені до кінця.

Різноманітні клінічні прояви, наявність тяжких ускладнень, які інколи ведуть до інвалідизації хворих і навіть летальних наслідків, а також зростання числа хворих на дану патологію з невирішеними питаннями диференціальної діагностики, необгрунтованим патогенетичним лікуванням і визначають необхідність подальшого дослідження даної патології.

 


Дата добавления: 2015-12-15 | Просмотры: 502 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)