АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

У роділлі 35 років виявляється больовий синдром, зв'язаний з затримкою першого періоду родів. Який препарат краще за все слід застосувати для зменшення болі?

A. *Промедол

B. Анальгін

C. Морфін

D. Кодеїн

E. Парацетамол

До приймального відділення доставлений чоловік у непритомному стані. Об'єктивно: на зовнішні подразники хворий не реагує, дихання періодичне по типу Чейн-Стокса, зіниці звужені, зіничний рефлекс відсутній. Було встановлено, що дані симптоми обумовлені використанням морфіну. Який препарат треба призначити в якості антагоніста?

A. *Налоксон

B. Унітіол

C. Апоморфіну гідрохлорид

D. Кальцію хлорид

E. Протаміну сульфат

Швидка допомога доставила в приймальне відділення хворого, в якого спостерігаються сонливість, ціаноз, рідке переривчасте дихання, різке звуження зіниць. Колінні рефлекси збережені. На руках виявлені сліди ін'єкцій. На отруєння якими препаратуми вказують наведені симптоми?

A. *Морфін

B. Атропін

C. Прозерін

D. Фенобарбітал

E. Аміназин

До приймального відділення був доставлений хворий 30 років після автомобільної аварії з переломом кістки стегна. У хворого різко знижений АТ 70 – 40, слабкий пульс, посилена больова реакція на найменший дотик в області пошкодження. Що необхідно ввести хворому для профілактики травматичного шоку?

A. *Морфін

B. Парацетамол

C. Пентазоцин

D. Анальгін

E. Папаверин

Дитина 5 років після невдалого падіння з дивану скаржиться на різкий біль у шиї, що виникає при найменших рухах. Огляд виявив припухлість, порушення цілісності в ділянці правої ключиці, крепітацію. Що слід ввести в першу чергу для швидкого усунення болю і заспокоєння дитини?

A. *Промедол

B. Анальгін

C. Діазепам

D. Парацетамол

E. Кодеін

У хворого був діагностований іноперабельний бронхогенний рак легенів з метастазами в хребетний стовбур. Для полегшення стану хворого необхідно ввести знеболюючий засіб. Який знеболюючий засіб необхідно ввести хворому?

A. *Морфін

B. Папаверин

C. Парацетамол

D. Кодеїн

E. Анальгін

Дівчина 25 років прийшла до токсикологічного відділення з явищами гострого отруєння морфіном. Який антидот слід вести хворій?

A.* Налоксон

B. Унітіол

C. Атропін

D. Лобелін

E. Етімізол

Хворій з явищами гострої інтоксикації морфіном був введений налоксон, який швидко покращив її стан. Який переважний механізм дії цього препарату?

A. *Конкурентна блокада мю-опіатних рецепторів

B. Блокада ГАМК-рецепторів

C. Блокада серотонінових рецепторів

D. Блокада бензодіазепінових рецепторів

E. Блокада сигма-опіатних рецепторів

Машиною швидкої допомоги доставлено до приймального вiддiлення лiкарнi людину з гострим отруєнням морфiном. Який iз найбiльш специфiчних антагонiстiв необхiдно застосувати в цьому випадку?

A. *Налоксон

B. Пентазоцин

C. Метацин

D. Омнопон

E. Дипiроксим

До лікарні доставили хворого з отруєнням морфіном. Відомо, що при гострому отруєнні морфіном використовується специфічний антагоніст налоксон. Який фактор являється основним у розвитку антагоністичної дії?

A.* Конкуренція за зв'язування з “опіатними” рецепторами.

B. Пряме збудження дихального центру.

C. Рефлекторне збудження дихального центру.

D. Різке прискорення метаболізму морфіну.

E. Зменшення чутливості організму до морфіну.


Дата добавления: 2015-12-16 | Просмотры: 728 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)