АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Хворому з порушеннями психоемоційної сфери та розладом сну був призначений діазепам. Що лежить в основі загальної дії діазепаму ?

Прочитайте:
  1. В лікарню поступив хворий, який в стані важкої депресії намагався покінчити життя самогубством. Які засоби необхідно призначити хворому ?
  2. В наркологічному відділенні психоневрологічної лікарні хворому призначено тетурам. Яке з перерахованих захворювань може бути показанням до його застосування.?
  3. Величина артеріального тиску залежить від периферичного судинного опору. Вкажіть судини, в яких він найбільший.
  4. Від яких чинників залежить велична артеріального тиску?
  5. Для лікування системної склеродермії призначено імунодепресант, відомий ще як протималярійний засіб . Який препарат призначено хворому?
  6. Для полегшення вправлення вивиху в плечевому суглобі з ціллю розслаблення м’язів хворому був введений міорелаксант дитилін. При цьому наступило “апное”. Що необхідно ввести ?
  7. Для полегшення вправлення вивиху в плечевому суглобі з ціллю розслаблення м’язів хворому був введений міорелаксант дитилін. При цьому наступило “апное”.Що необхідно ввести?
  8. Для проведення загальної анестезії лікар-анестезіолог призначив хворому засіб для наркозу пропанідид. Яка тривалість дії цього препарату?
  9. ДОСЛІДЖЕННЯ РУХОВОЇ СФЕРИ
  10. Лікарська комісія в поліклініці перевіряє дотримання порядку реєстрації випадків тимчасової непрацездатності. Які документи комісії належить перевірити?

A. *Активація ГАМК-рецепторної системи

B. Зниження АТ

C. Гальмування лімбічної системи

D. Збудження ретикулярної формації

E. Збільшення часу рефлекторної реакції

Підберіть найбільш адекватний засіб для систематичного лікування хворого з інтенсивно виявленими продуктивними симптомами (галюцинаціями).

A.* Трифтазин

B. Клозапін

C. Мезапам

D. Буспирон

E. Амітриптилін

У хронічного алкоголіка розвинувся психоз. Які препарати доцільно при цьому використовувати?

A.* Аміназин

B. Атропіну сульфат

C. Пентамін

D. Гігроній

E. Адреналіну гідрохлорид

У хворого після тривалого курсу лікування в’ялопротікаючої шизофренії виникли явища паркінсонізму. Який з нижчеперерахованих препаратів міг викликати дане захворювання?

A. *Аміназин

B. Сибазон

C. Пірацетам

D. Літію карбонат

E. Галоперидол

До лікаря звернувся хворий зі скаргами на нежить, пригнічений настрій, висипами на шкірі. При опиті з”ясовано, що хворий на протязі трьох тижнів приймав мікстуру, яку йому виписав невропатолог. З вживанням яких препаратів, якої групи пов”язані скарги пацієнта?

A. *Броміди

B. Препарати валеріани

C. Солі літію

D. Транквілизатори

E. Нейролептики

В психіатричну клініку доставлений хворий 40 років у стані збудження, агресіі, марення. Який препарат слід ввести?

A. *Аміназин

B. Седуксен (діазепам)

C. Настойку валеріани

D. Резерпін

E. Натрію бромід

Хворий звернувся до лікаря зі скаргами на роздратованість, безсонню, швидку втомленість. В якості заспокійливого засобу йому був призначений лікарський засіб. Вказані симптоми зникли, але хворий продовжував приймати ліки з профілактичною метою. Через деякий час в нього з”явились нежить, кашель, кон”юктивіт, дерматит, сонливість, послаблення пам”яті. Лікар поставив діагноз кумуляції даного лікарського препарату і призначив лікування хлоридом натрію і вживанням великої кількості рідини. Який препарат приймав хворий?

A. *Броміди

B. Транквілізатори

C. Препарати валеріани

D. Препарати пустирнику

E. Антигістамінні препарати

Хворому на шизофренію було призначено аміназин. Який з перерахованих фармакодинамічних ефектів є підставою для його призначення даному хворому?

A. *Антипсихотичний

B. Протиблювотний

C. Гіпотермічний

D. Міорелаксуючий

E. Гіпотензивний

Хворому для лікування психотичного стану було призначено трифтазин. Який механізм його антипсихотичної дії?

A. *Пригнічення дофамінових Д2-рецепторів

B. Стимуляція бензодіазепінових рецепторів

C. Стимуляція ГАМК-ергічних рецепторів

D. Стимуляція опіатних рецепторів

E. Пригнічення опіатних рецепторів

Хворий на протязі двох тижнів отримував лікарську терапію з приводу психозу. Стан хворого поліпшився, однак невдовзі з’явилась ригідність, тремор, гіпокінезія. Який з перелічених препаратів виклакає вказані ускладення?

A. *Аміназин

B. Дифенін

C. Сиднокарб

D. Імізін

E. Хлордіазепоксид


Дата добавления: 2015-12-16 | Просмотры: 593 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)