АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Після перенесеної черепно-мозкової травми у хворого виникли розлади уваги, пам’яті, мови. Який лікарський засіб бажано призначити у даному випадку?

Прочитайте:
  1. B. Після судово-медичної експертизи
  2. D. обстежити хворого, встановити діагноз.
  3. D. Це спосіб, при якому передню черевну стінку беруть двома руками в повздовжню складку, після чого просять роділлю потужитись
  4. Акушерка післяпологового відділення виявила у породіллі на 3 добу почервоніння в ділянці швів на промежині та гнійні виділення. Яка найбільш доцільна тактика в цьому випадку?
  5. Б) фибринозно-пластического иридоциклита парного (нетравмированного) глаза
  6. В лікарню поступив хворий, який в стані важкої депресії намагався покінчити життя самогубством. Які засоби необхідно призначити хворому ?
  7. В наслідок правцевої інтоксикації у хворого розвилися судоми. Яким шляхом, найбільш вірогідно, зумовлено проникнення правцевого токсину у ЦНС?
  8. В результаті інсульту у хворого зникла здатність розуміти усну мову. Де локалізується осередок ураження?
  9. В результаті інсульту у хворого зникла здатність читати. Де локалізується осередок ураження?
  10. Використовувати орально таблетовані токолітики для підтримуючої терапії після успішного лікування передчасних пологів не рекомендується

A. * Амінолон

B. Галоперидол

C. Седуксен

D. Кордіамін

E. Ніаламід

25. У хворої Ю. 59 років з нейроциркуляторною (первинною) артеріальною гіпотензією купіровано гіпотонічний криз зашкірним введенням 1 мл 20% розчину кофеїну бензоату натрію. Механізм дії цього препарату?

A. * Блокада адонізинових рецепторів

B. Активація пуринових рецепторів

C. Блокада альфа-адренорецепторів

D. Активація бета-адренорецепторів

E. Блокада моноаміноксідази

ЗАСОБИ, ЩО ПОКРАЩУЮТЬ МОЗКОВИЙ КРОВООБІГ.

Хворий переніс інсульт. Який з перелічених препаратів слід включити до комплексної терапій з метою покращення кровообігу головного мозку?

A. *Цинаризин

B. Камфора

C. Седуксен

D. Феназепам

E. Амітриптилін

ЗАСОБИ, ЩО ВПЛИВАЮТЬ НА СИСТЕМУ КРОВІ.

У хворої 45 років, котра протягом двох тижнів приймає неодикумарин з приводу тромбофлебіту при черговому обстеженні в крові виявлено зниження протромбіну, в сечі спостерігається мікрогематурія. Який лікарській засіб необхідно застосувати в якості антагоністу неодикумарину?

A. *Вікасол

B. Протаміну сульфат

C. Амбен

D. Натрію цитрат

E. Тромбін

Хворому з тромбоемболією вен нижніх кінцівок призначено медикаментозне лікування. Через 2 доби на шкірі з’явились геморагії. Який препарат із нижчезгаданих викликає подібне ускладнення?

A. *Гепарин

B. Курантил

C. Ацетилсаліцилова кислота

D. Неодікумарин

E. Фенілін

3. У хворої, яка приймає неодикумарин у зв`язку із тромбофлебітом, виникла кровоточивість. Який препарат слід прийняти для усунення кровоточивості?

A. * Вікасол

B. Протаміну сульфат

C. Ацетилсаліцилова кислота

D. Дипіридамол

E. Пентоксифілін

При гострому тромбозі призначена антикоагулянтна терапія. Визначіть антикоагулянт прямої дії, що застосовується при тромбозі.

A. *Гепарин

B. Фенілін

C. Натрію цитрат

D. Дипіридамол

E. Пентоксифилін

У хворої гінекологічного відділяння виникли симптоми внутрішньої кровотечі. Який засіб слід призначити з метою пригнічення фібринолізу та зупинки кровотечі?

A. *Амінокапронову кислоту

B. Фібриноген

C. Вікасол

D. Дицинон

E. Хлористий кальцій

Хворий тривалий час безконтрольно приймав левоміцетин. Після проведеного обстеження виявлено лейкопенію. Який препарат призначити для корекції лейкопоезу?

A. * Пентоксил

B. Метотрексат

C. Меркаптопурин

D. Ціанокобаламін

E. Преднізолон

Хворий з приводу мегалобластичної анемії, яка виникла після гастректомії, отримав тривалий курс лікування вітаміном В12. Препарат вводили внутрішньом’язово. В чому перевага парентерального шляху введення вітаміну В12 від перорального?

A. *Ефективний при недостатності гастромукопротеїну

B. Швидко всмоктується препарат

C. Тривалий час циркулює у крові

D. Не руйнується у печінці

E. Швидко виводиться


Дата добавления: 2015-12-16 | Просмотры: 662 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.004 сек.)