АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

У приймальне відділення поступив хворий з пригніченням дихання. Препарати якої фармакологічної групи стимулюють дихання при його пригніченні?

Прочитайте:
  1. E. Антигістамінні препарати
  2. E. Стимулюють процеси метаболізму в ЦНС
  3. IV. Відділення для лікування відкритими джерелами.
  4. А. Наявності у матері Ат до еритроцитів групи крові плода.
  5. Акушерка післяпологового відділення виявила у породіллі на 3 добу почервоніння в ділянці швів на промежині та гнійні виділення. Яка найбільш доцільна тактика в цьому випадку?
  6. Анатомія та фізіологія дихання
  7. Антибактеріальні препарати. Протипаразитарні препарати.
  8. Антигістамінні засоби поділяють на такі групи.
  9. Антидепресанти, препарати літію, адаптогени
  10. Антітромбоцитарні препарати .

A. * Аналептики

B. Транквілізатори

C. Нейролептики

D. Антидепресанти

E. Анальгетики

На прийомі у лікаря хворий скаржиться на швидку втому, слабкість, сонливість. Об’єктивне обстеження показало: АТ 90/55 мм рт ст. Решта показників в межах норми. Що доцільно призначити?

A. * Настоянку женьшеню

B. Настоянку валеріани

C. Стрихніну нітрат

D. Циклодол

E. Анальгін

16. Підчас барбітурового наркозу у хворого 65 років почалость пригнічення дихання. Анестезіолог зробив внутрішньовенну ін’єцію 10 мл 0,5% розчину бемегріду. Стан хворого покращився, об”єм легеневої вентиляції збільшився. Яке явище полягає в основі взаємодії цих препаратів?

A. *Антагонізм прямий

B. Антагонізм непрямий

C. Антагонізм однобічний

D. Синергізм прямий

E. Синергізм непрямий

Під час операції у пацієнта,що знаходиться під наркозом, виникла загроза зупинки дихання. Вкажіть, який стимулятор дихання слід застосувати в даній ситуації.

A. *Етимізол

B. Кордиамін

C. Цитітон

D. Лобеліну гідрохлорид

E. Кофеїн

До неврологічного відділення поступив хворий зі скаргами на зниження пам”яті і розумової роботоздатності, порушенням сну, головокружінням. Перераховані симптоми хворий пов”язує зі струсом мозку 2 роки тому в результаті автомобільної аварії. Виберіть препарат, що покращує метаболізм головного мозку, найбільш показаний в даній ситуації.

A. *Пірацетам

B. Сиднокарб

C. Натрію оксибутират

D. Кордиамін

E. Кофеїн

До жінки, що намагалась покінчити з життям, був викликаний психіатр, який виявив стан ендогенної депресії. Який препарат найбільш доцільно призначити хворій для проведення курсу лікування?

A. *Амітриптилін

B. Сиднокарб

C. Етимізол

D. Ноотропіл

E. Кофеїн

У дитини 9 років виявлено порушення навчання, зниження інтелектуального розвитку. Призначення якої групи психотропних засобів є виправданим в даному випадку?

A. *Ноотропів

B. Антидепресантів

C. Транквілізаторів

D. Нейролептиків

E. Адаптогенів

Хворому з метою відновлення дихання при отруєнні чадним газом був введений аналептичний засіб рефлекторного типу дії з групи н-холіноміметичних засобів. Який засіб було призначено?

A. *Лобеліну гідрохлорид

B. Атропіну сульфат

C. Адреналіну гідрохлорид

D. Мезатон

E. Пентамін

Хворий похилого віку скаржиться на головний біль, запаморочення, швидку втому, погіршення пам’яті. В анамнезі черепно-мозкова травма. Яку групу препаратів необхідно використати?

A. * Ноотропні засоби

B. Снодійні

C. Нейролептики

D. Анальгетики

E. Транквілізатори

23. При органічних пошкодженнях головного мозку пам’ять може покращити:

A. *Пірацетам

B. Нітразепам

C. Мезапам

D. Діазепам

E. Кофеїн


Дата добавления: 2015-12-16 | Просмотры: 868 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)