АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

СТАТИКО-ДИНАМІЧНІ ВПРАВИ ДЛЯ ХРЕБТА

Прочитайте:
  1. Активізує циркуляцію крові в ділянці спини; запобігає виникненню болю в спині; зміцнює суглоби хребта, м’язи спини і таза.
  2. Зміцнює м’язи живота і спини; підвищує рухомість хребта в шийному та поперековому відділах; усуває біль у поперековій ділянці.
  3. Лікувальна фізкультура при остеохондрозі хребта.
  4. Назвіть спеціальні фізичні вправи, які треба використовувати у хворого з переломом стегна у ранньому післяімобілізаційному періоді
  5. Невправимость
  6. Невправимость грыжи зависит
  7. НЕВПРАВИМЫЕ ГРЫЖИ
  8. НЕВРОЛОГІЧНІ ПРОЯВИ ОСТЕОХОНДРОЗУ ХРЕБТА
  9. Остеохондроз поперекового відділу хребта.
  10. Перерахуйте спеціальні задачі ФР при остеохондрозі поперекового відділу хребта поза загостренням.

 

Кожну вправу повторювати 4-6 разів.

Мал. 1 Мал. 2

Лежачи на спині з витягнутими ногами (мал. 1, 2). На глибокому вдиху вигнути догори грудну клітку та шию. Затримавши в легенях повітря, похитати спиною з боку на бік 2-6 разів. Зробити вільний видих, втягуючи живіт.

Вправа активує циркуляцію крові в організмі; зміцнює м’язи спини і тонізує важкодоступні для іншого впливу відділи хребта; має зігрівальну дію на м’язи шиї, потилиці, верхньої частини спини.

Лежачи на спині (мал.3). Впертися п’ятами та верхньою частиною спини в підлогу. Зробити вдих, прогнутися в попереку. Затримавши повітря, похитати спиною з боку на бік 2-6 разів, з кожним рухом намагаючись увібрати в легені ще трохи повітря. Втягуючи живіт, зробити сильний видих.


Дата добавления: 2015-05-19 | Просмотры: 472 | Нарушение авторских прав



1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |



При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)