АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Лікувальна фізкультура при остеохондрозі хребта

Прочитайте:
  1. Крок М. Лікувальна справа - 2013
  2. Крок М. Лікувальна справа - 2013
  3. Лікувальна програма
  4. Лікувальна програма
  5. Лікувальна програма
  6. Лікувальна програма
  7. Лікувальна програма
  8. Лікувальна програма
  9. Лікувальна програма
  10. Лікувальна програма

В основі остеохондрозу хребта лежить зміна міжхребцевих дисків з наступним втягуванням в процес тіл сусідніх хребців міжхребцевих суглобів та зв’язкового апарату.

Міжхребцеві диски відіграють важливу роль у стабільному положенні хребців, забезпечують рухомість хребта, виконують функцію біологічного амортизатора.

Фактори, що сприяють виникненню та розвитку остеохондрозу: *малорухомий спосіб життя,

*тривале перебування тіла у фізіологічно незручному положенні (багатогодинне сидіння за письмовим столом, за кермом автомобіля, стояння біля верстата, за прилавком),

*надмірна вага тіла,

*вагітність,

*генетична (спадкова) схильність.

В процесі прогресування остеохондрозу значно погіршується кровопостачання та забезпечення поживними речовинами тіл хребців, міжхребцевих дисків. Виникають тріщини фіброзного кільця. Внаслідок прогресування дегенеративних змін у фіброзному кільці порушується фіксація хребців між собою, виникає патологічна рухливість. Міжхребцеві щілини зменшуються, здавлюються нервово-судинні закінчення, кровоносні та лімфатичні судини – посилюються болі. В 3-й стадії хвороби виникає розрив фіброзного кільця, утворюються міжхребцеві кили. Заключна стадія характеризується болючим ущільненням і зміщенням хребців, утворенням патологічних кісткових розростань.

 


Дата добавления: 2015-05-19 | Просмотры: 498 | Нарушение авторских прав



1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |



При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)