АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

III. Переривання вагітності, строк якої становить від 12 до 22 тижнів вагітності

Прочитайте:
  1. Fieldnames( s ) - возвращает массив строк с именами всех полей
  2. II. Переривання небажаної вагітності у строк до 12 тижнів вагітності
  3. А) восстановить проходимость нижнего канальца
  4. АДАПТАЦІЯ ОРГАНІЗМУ МАТЕРІ ДО ВАГІТНОСТІ
  5. Ампутационные ножи – малые, средние, остроконечные, резекционные, обоюдоострые – их применяют для ампутации конечностей, при проведении вскрытия трупов.
  6. Благодарственные строки
  7. Ведення вагітності
  8. Ведення переношеної вагітності
  9. ВИЗНАЧЕННЯ ТЕРМІНУ ВАГІТНОСТІ І ДАТИ ПОЛОГІВ

3.1. Штучне переривання небажаної вагітності здійснюється відповідно до Переліку підстав, за наявності яких можливе штучне переривання вагітності, строк якої становить від 12 до 22 тижнів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 15 лютого 2006 року N 144 (далі - Перелік).

Штучне переривання небажаної вагітності за наявності підстав немедичного характеру, зазначених у Переліку, здійснюють за заявою вагітної жінки або її законних представників (для неповнолітньої, недієздатної особи) та згідно з наданими документами, які підтверджують ці обставини.

У разі виявлення у вагітної жінки медичних показань, що не зазначені в Переліку, але за наявності яких продовження вагітності та пологи становлять загрозу для її здоров'я або життя, операція (процедура) штучного переривання вагітності здійснюється на підставі висновку консиліуму лікарів. У випадку виникнення невідкладних станів (маткова кровотеча тощо) медична допомога надається за місцем звернення пацієнта.

3.2. Після встановлення показань до переривання вагітності та проведення обстеження відповідно до Клінічного протоколу вагітній жінці видається направлення до комісії Міністерства охорони здоров'я Автономної Республіки Крим, структурних підрозділів з питань охорони здоров'я обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій з метою визначення показань для проведення операції (процедури) штучного переривання вагітності за формою первинної облікової документації N 028-2/о "Направлення вагітної жінки на комісію Міністерства охорони здоров'я Автономної Республіки Крим, структурних підрозділів з питань охорони здоров'я обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій з визначення показань для проведення операції (процедури) штучного переривання небажаної вагітності, строк якої становить від 12 до 22 тижнів" (далі - форма N 028-2/о), затвердженою наказом Міністерства охорони здоров'я України від 24 травня 2013 року N 423.

3.3. Комісією Міністерства охорони здоров'я Автономної Республіки Крим, структурних підрозділів з питань охорони здоров'я обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій після вивчення показань для проведення операції (процедури) штучного переривання небажаної вагітності заповнюється форма первинної облікової документації N 028-3/о "Висновок комісії Міністерства охорони здоров'я Автономної Республіки Крим, структурних підрозділів з питань охорони здоров'я обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій з визначення показань для проведення операції (процедури) штучного переривання небажаної вагітності, строк якої становить від 12 до 22 тижнів", що фіксується у формі первинної облікової документації N 035-1/о "Журнал реєстрації видачі висновків комісії Міністерства охорони здоров'я Автономної Республіки Крим, структурних підрозділів з питань охорони здоров'я обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій з визначення показань для проведення операції (процедури) штучного переривання небажаної вагітності, строк якої становить від 12 до 22 тижнів", видається направлення за формою первинної облікової документації N 002-1/о "Направлення на госпіталізацію вагітної жінки для проведення операції (процедури) штучного переривання небажаної вагітності, строк якої становить від 12 до 22 тижнів", затвердженою наказом Міністерства охорони здоров'я України від 24 травня 2013 року N 423, до стаціонару, де буде здійснено операцію (процедуру) штучного переривання небажаної вагітності.

3.4. Інформація щодо кожної вагітної жінки, яка госпіталізується для проведення операції (процедури) штучного переривання вагітності, заноситься до форми первинної облікової документації N 002/о "Журнал обліку приймання вагітних, роділь та породіль", затвердженої наказом Міністерства охорони здоров'я України від 13 лютого 2006 року N 67, зареєстрованим у Міністерстві юстиції 02 березня 2006 року за N 221/12095, або до форми первинної облікової документації N 001/о "Журнал обліку прийому хворих у стаціонар та відмов у госпіталізації", затвердженої наказом МОЗ України N 110.

3.5. На кожну вагітну жінку заповнюється форма N 003/о.

3.6. Операція (процедура) штучного переривання небажаної вагітності здійснюється лікарями-акушерами-гінекологами із застосуванням безпечних методик в акредитованих закладах охорони здоров'я III рівня, які пройшли відповідну підготовку та мають стаж роботи за фахом відповідно до Клінічного протоколу.

3.7. Відомості про проведену операцію (процедуру) штучного переривання небажаної вагітності заносяться до форми N 008/о.

3.8. Після проведення операції (процедури) штучного переривання небажаної вагітності у разі встановлення вроджених вад розвитку плода, несумісних із життям, в обов'язковому порядку проводиться розтин плода. Результат патолого-анатомічного висновку додається до форми N 003/о та зазначається у виписному епікризі.

3.9. У випадку проведення операції (процедури) штучного переривання небажаної вагітності з приводу вроджених вад розвитку плода вагітна жінка направляється для подальшого обстеження до медико-генетичної консультації.

 

Директор Департаменту реформ та розвитку медичної допомоги М. Хобзей

 


Дата добавления: 2015-05-19 | Просмотры: 488 | Нарушение авторских прав



1 | 2 | 3 | 4 |



При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.004 сек.)