АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

I. Загальні положення

Прочитайте:
  1. II. Загальні положення
  2. Визначення гострої дихальної недостатності. Класифікація за ступенями тяжкості. Мед сестринське обстеження та мед сестринська діагностика. Загальні принципи лікування.
  3. Загальні
  4. Загальні висновки лекції.
  5. Загальні задачі ФР
  6. Загальні методи вивчення вірусів
  7. Загальні неспецифічні симптоми
  8. Загальні основи генетики людини
  9. Загальні положення

1.1. Цей Порядок визначає перелік заходів та послуг з профілактики небажаної вагітності, проведення операції (процедури) штучного її переривання та попередження можливих ускладнень.

1.2. Цей Порядок є обов'язковим для всіх акредитованих закладів охорони здоров'я. Обов'язково впровадження в діяльність державних та комунальних закладів охорони здоров'я, рекомендовано для приватних закладів охорони здоров'я.

1.3. Комплексна медична допомога вагітній жінці під час небажаної вагітності - організація заходів щодо надання якісної та ефективної медичної допомоги у закладах охорони здоров'я з метою профілактики для уникнення надалі небажаної вагітності, проведення операції (процедури) штучного переривання небажаної вагітності та попередження можливих ускладнень.

1.4. У випадку прийняття вагітною жінкою рішення про проведення операції (процедури) штучного переривання вагітності обов'язково проводиться доабортне консультування відповідно до клінічного протоколу "Комплексна медична допомога під час небажаної вагітності", затвердженого наказом Міністерства охорони здоров'я України від 31 грудня 2010 року N 1177 (далі - Клінічний протокол).

1.5. Профілактика для уникнення надалі небажаної вагітності здійснюється через інформування жінок, надання консультацій та рекомендацій із застосування сучасних методів планування сім'ї, розробки та поширення інформаційних матеріалів з питань попередження незапланованої вагітності.

1.6. Діагностика вагітності та обстеження вагітної жінки (у випадку прийняття жінкою рішення про її переривання) проводяться відповідно до Клінічного протоколу.

1.7. Дані загального та гінекологічного обстеження і результати досліджень вносяться до форми первинної облікової документації N 025/о "Медична карта амбулаторного хворого N ___" (далі - форма N 025/о), затвердженої наказом Міністерства охорони здоров'я України від 14 лютого 2012 року N 110 (далі - наказ МОЗ України N 110), зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 28 квітня 2012 року за N 661/20974.

1.8. Проведення операції (процедури) штучного переривання небажаної вагітності у вагітної жінки віком до 14 років або у недієздатної особи здійснюється за заявою її законних представників. Штучне переривання вагітності у вагітної жінки, яка досягла 14 років, здійснюється за її згодою відповідно до статті 284 Цивільного кодексу України.

1.9. Заклади охорони здоров'я після проведення операції (процедури) штучного переривання небажаної вагітності жінкам, які працюють, видають їм листок непрацездатності відповідно до Інструкції про порядок видачі документів, що засвідчують тимчасову непрацездатність громадян, затвердженої наказом Міністерства охорони здоров'я України від 13 листопада 2001 року N 455, зареєстрованої у Міністерстві юстиції України 04 грудня 2001 року за N 1005/6196.

1.10. Після проведення операції (процедури) штучного переривання небажаної вагітності обов'язково проводиться післяабортне консультування відповідно до Клінічного протоколу.

1.11. Після штучного переривання першої небажаної вагітності жінкам з резус-негативним типом крові обов'язково проводиться імунізація антирезусним імуноглобуліном відповідно до клінічного протоколу "Ведення вагітності у жінок з імунними конфліктами", затвердженого наказом Міністерства охорони здоров'я України від 31 грудня 2004 року N 676.

1.12. У випадку ускладнень, які виникли під час або після проведення операції (процедури) штучного переривання небажаної вагітності, заповнюється форма первинної облікової документації N 025-2/о "Талон для реєстрації заключних (уточнених) діагнозів" (далі - форма N 025-2/о), затверджена наказом МОЗ України N 110.

1.13. Жінки, у яких виникли ускладнення під час або після проведення операції (процедури) штучного переривання вагітності, підлягають диспансерному спостереженню відповідно до Клінічного протоколу.

1.14. На кожну жінку, яка підлягає диспансерному нагляду, заповнюється форма первинної медичної документації N 030/о "Контрольна карта диспансерного нагляду", затверджена наказом МОЗ України N 110, де зазначаються діагноз, з приводу якого вона взята на облік, частота оглядів, методи обстеження та лікування відповідно до стандартів надання акушерсько-гінекологічної допомоги згідно з наказом Міністерства охорони здоров'я України від 15 липня 2011 року N 417 "Про організацію амбулаторної акушерсько-гінекологічної допомоги в Україні".


Дата добавления: 2015-05-19 | Просмотры: 521 | Нарушение авторских прав



1 | 2 | 3 | 4 |



При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.004 сек.)