АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Догляд за меблями

Прочитайте:
  1. Аналіз стану догляду за шкірою, кінцівками, копитами тварин, стан догляду за вим'ям у корів, санітарний стан процесу підготовки до доїння і під час доїння
  2. Аномалії конституції. Лімфатико-гіпопластичний і нервово-артритичний діатез. Етіологія. Клінічні прояви. Лікування. Профілактика. Догляд.
  3. Гіпокальціємічний синдром. Етіологія. Клінічні прояви. Лікування. Профілактика. Догляд.
  4. Гіпотрофія. Етіологія. Клінічна картина. Лікування. Профілактика. Догляд.
  5. Гострі розлади травлення у дітей раннього віку. Етіологія. Клінічні прояви. Лікування. Профілактика. Догляд.
  6. Догляд за грудними залозами породіль
  7. Догляд за молочними залозами
  8. ДОГЛЯД ЗА НОВОНАРОДЖЕНИМ
  9. ДОГЛЯД ЗА ХВОРИМИ

Наш будинок – наша фортеця! І, поза сумнівом, всі ми хочемо, щоб наша фортеця була затишною, красивою і викликала тільки позитивні емоції і захоплення у довгожданих гостей. У цій нелегкій справі, нам допомагає такий важливий винахід людства, як меблі.

Від її вибору залежить загальна енергетика квартири, її стиль і, відповідно, комфортабельність.

Дуже важливим моментом є правильне розміщення меблів в кімнаті. У жодному випадку не варто ставити будь-які меблі поблизу опалювальних приладів – батарей, обігрівачів. Також не варто піддавати її прямому попаданню сонячних променів, оскільки підвищена температура сприяє зсиханню матеріалів, що робить їх крихкішими і недовговічними.

Дуже корисним стане розміщення в квартирі джерела вологи. Наприклад, відмінним як декоративним, так і корисним для меблів джерелом стане невеликий фонтанчик або акваріум. Домашні рослини також сприяють стабілізації вологості приміщення, що запобігатиме зносу меблів і її подальшу поломку.

Догляд за м'якими меблями

Як приємно, приходивши з роботи сідати в своє улюблене м'яке крісло, буквально провалюючись в його обійми, відпочивати в нім від робочих буднів і склок, занурюватися в добру і затишну атмосферу рідних стін і сімейного щастя. Проте ніхто не застрахований від випадкового забруднення меблів, виливання на неї гарячої кави і інших неприємностей. Вам не доведеться викидати облитий диван і бігти за новим. Стоїть всього лише правильно почистити його, і він буде як новенький.

Щоб продовжити життя і зберегти новизну м'яких меблів потрібно дотримуватись елементарних правил регулярного догляду. Перш за все, необхідно регулярно чистити її пилососом, для видалення пилу і підтримки шовковистого блиску обшивного матеріалу.

Періодично у міру забруднення (але не рідше за 1 раз на місяць) необхідно проводити чищення м'яких меблів від пилу. І якщо шкіряні меблі досить просто протерти вологою ганчіркою, то у випадку з матерчатою оббивкою все трохи складніше. Меблі, оббиті тканиною, не можна сильно мочити і в той же час просто так вибивати – теж не вихід, підніметься хмара пилу, яка все одно осяде. Тому перед вибиванням від пилу накрийте меблі вологим простирадлом. А якщо при цьому простирадло змочити не звичайною водою, а легким оцтовим розчином – кольори на оббивці стануть яскравішими. Особливу увагу при чищенні слід приділяти швам, саме в цих місцях зазвичай збирається найбільше пилу.

Пролиті рідини слід відразу ж усувати з поверхні матеріалу, не допускаючи їх розтікання і проникнення в основу тканини або ворсу!

Для видалення плям з меблів, оббитою шинилом, велюром або іншою тканиною, слід зробити слабкий розчин мильної води і приготувати м'яку щітку. Акуратно змочити забруднене місце приготовленим розчином за допомогою щіточки. Найголовніше – не переборщити з кількістю води! Не варто рясно поливати крісло або ліжко мильною водою, досить просто намочити щітку і акуратними рухами почистити потрібне місце. Після чищення мокру пляму варто висушити і розчесати м'якою щіточкою, для того, щоб відновити зім'ятий ворс і надати меблям початкового вигляду.

Плями на шкіряній поверхні слід усувати м'якою вологою тканиною. Не слід використовувати спирт, ацетон або мило – ці речовини не підходять для шкіряної оббивки крісла або дивана. Для збереження відмінного вигляду і блиску ваших меблів слід кілька разів в рік обробляти її покриття спеціальним засобом для чищення шкіри. Також при сушці таких меблів, у жодному випадку не можна використовувати фен або пилосос, досить просто протерти м'якою ворсистою ганчіркою. При такому підході нескладно буде продовжити життя красі вашого будинку і надовго зберегти затишок і стиль обителі.

Частою проблемою є прилипнувша до меблів жувальна гумка. Це не така вже і велика проблема, головне знати деякі хитрощі чищення. Просто прикладете лід на те місце, де прилипнула гумка, і через деякий час відскребіть її яким-небудь тупим предметом. Не забудьте покласти лід в пакетик, щоб не переборщити з вологою!

Догляд за меблями з дерева, скла і металу

Стежити за меблями з дерев'яною поверхнею набагато простіше, ніж за м'якими меблями. Проте варто враховувати деякі властивості дерев'яних матеріалів.

Дерев'яні шафи краще всього протирати змоченою м'якою тканиною. Після чищення, варто протерти поверхню ще раз, але, вже використовуючи суху тканину, особливу увагу варто приділити неприпустимості попадання води в щілини і стики меблів.

Поверхні, що ламінують, стійкіші до вологи. Проте також як і у випадку з дерев'яним покриттям, слід звертати пильну увагу на відсутність вологи в щілинах і стиках. Для збереження блиску поверхні можна використовувати різноманітні поліролі.

Часто, на полірованій поверхні залишаються сліди пальців, які псують всю витонченість і красу інтер'єру. Цього звичайно не уникнути, але боротися з такими плямами дуже просто. Варто всього лише ретельно протерти їх тальком, і ваша шафа або стіл буде як нові.

Плями з полірованої поверхні варто видаляти спеціальними спреями, після чого натерти фланелевою тканиною.

Подряпини на полірованих меблях добре маскувати бджолиним воском або зафарбувавши приготовленим самостійно розчином. Для червоного дерева, дуба, горіха підходить невеликий розчин йоду, яким можна закрасити невеликі подряпини.

Якщо ви випадково поставили гарячу чашку на свій улюблений стіл, і від неї залишився небажаний слід – не біда. Такі плями можна усунути, розтираючи по поверхні виробу розчин з рослинного масла і спирту до повного зникнення плями.

Для обробки і чищення металевих конструкцій у жодному випадку не використовуйте мочалку з металевого волокна або стружкового матеріалу.

Для чищення скляних дверей і поличок використовуйте тільки спеціальні миючі і чистячі засоби для скла.

Пам'ятаєте, що головне дбайливо відноситися до меблів, і тоді від вас буде потрібно мінімум засобів по догляду за нею, ваші меблі завжди виглядатимуть як нові!

6.4. Побутова техніка для прибирання житла. (слайди 9-10)

Боротьба за чистоту власного житла для більшості з нас – справа усього життя. Проте як би ми не боролися з брудом, він все одно буде там, де й належить: на килимах, підлогах і полицях. Благо що сучасна людина має значно більше можливостей і досконалих інструментів для підтримки чистоти. Узяти той же пилосос. Без цього обов’язкового сьогодні предмета побутової техніки будь-яке прибирання б зайняло значно більше часу.

ü Як вибрати пилосос для квартири, щоб перемогти домашній пил і назавжди забути про численні захворювання дихальної системи?

Для того, щоб мати під рукою ефективний засіб для боротьби з домашнім пилом, треба звернути увагу на потужність пилососа. А саме на потужність всмоктування пилу. Переважно вибирати техніку загальною потужністю від 1300 до 2000 Вт. А ось що стосується потужності всмоктування пилу, то зазвичай вона знаходиться в межах усього від 250 до 480 Вт. Природно, чим більше потужність всмоктування пилу, тим краще.

Визначити оптимальну потужність всмоктування техніки можна таким чином:

P=qh, де P – потужність всмоктування, h – розрядка, q – потік повітря. Примітно, що для хорошої потужності всмоктування пилосос повинен мати і високу розрядку, і хороший потік повітря. Інакше навіть при високій потужності приладу потужність всмоктування може бути не дуже хорошою.


Дата добавления: 2015-02-05 | Просмотры: 1074 | Нарушение авторских прав



1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |



При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.004 сек.)