АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Класичний аборт

Прочитайте:
  1. A. Почавшийся аборт.
  2. АБОРТ РАСШИРЕНИЕ И УДАЛЕНИЕ НА ПОЗДНЕМ СРОКЕ. Медицинский аборт.
  3. Безопасный аборт.
  4. Класичний комбінований зовнішньо-внутрішній поворот на ніжку при повному розкритті шийки матки.
  5. Класичний шлях активації комплементу розпочинається з?
  6. Кримінальний аборт.
  7. Типы абортов. Как происходит Аборт.

На жаль для багатьох жінок України цей метод є головним засобом запобігання від вагітності. За рік у світі 60 000 000 представниць прекрасної статі проходить через абортарій. З трьох вагітностей лише одна закінчується родами, а два - аборти.

Процес підготовки більш складний:

У стаціонарі лікар - гінеколог оглядає жінку на гінекологічному кріслі, уточнює термін останньої менструації, установлює передбачуваний термін вагітності. Заводиться спеціальна медична картка. Від жінки виходить письмове підтвердження про згоду на операцію і про те, що вона попереджена про можливі ускладнення.

Потім жінку консультує лікар - анестезіолог, цікавиться алергіями. Дістає письмову згоду на проведення анестезії.

Жінка проходить у малу операційну, одягає бахіли, лягає на крісло. Поруч знаходиться лікар, що робить аборт і анестезистка. Лікар у присутності сестри востаннє пропонує жінці відмовитися від проведення штучного переривання вагітності. Якщо ж жінка, незважаючи на домовленості, усе-таки хоче зробити аборт, анестезистка вводить Кетамін або Каліпсол. Через 20-30 секунд жінка непритомніє!

Суть аборту полягає у видаленні з матки заплідненої яйцеклітини. Спочатку піхву знезаражують спиртом і йодом. Потім спеціальними "кульовими" щипцями за верхню губу назовні з піхви витягають шейкові матки.

Щоб потрапити усередину матки, розтягують канал шийки матки спеціальними розширниками, по - науковому розширниками, що називаються, Гегара. Уводять спочатку самий тонкий розширник, потім заміняючи його на більш товсті.

На Заході близько 10 років використовуються одноразові східчасті дилятатори. У нас у силу росту гепатиту і ВІЧ - інфекції тільки почали задумуватися про застосування одноразового інструментарію. На жаль відносна дорожнеча одноразового гінекологічного інструментарію обмежує його широке застосування.

Після проникнення в матку доктор бере в руки кюретку (мал.3). Треба помітити, що внутрішня сторона кюретки гостріше леза бритви. Саме цією гострою стороною лікар зрізує, внутрішній шар матки (ендометрій) разом із заплідненою яйцеклітиною (плодовим яйцем). А якщо великі шматки внутрішнього шару не хочуть відрізатися, те за допомогою абортних щипців /абортцанг/ їх попросту відкушують. Про те, що аборт закінчений, свідчить специфічних хрускіт, що створюється при терті кюретки об внутрішню поверхню матки (камбіальний шар ендометрія). На останньому етапі вводяться лікарські засоби, що скорочують матку.

Після вискоблювання проводять очищення порожнини матки за допомогою вакуум - екстрактора. В ідеалі після проведення аборту потрібно зробити гістероскопію або контрольний ультразвук, щоб переконатися, що аборт пройшов добре. Також необхідний масаж матки, особливо при першому аборті і призначення діадинамічних струмів. Додаткові дослідження і фізіотерапевтичні процедури дозволяють попередити ускладнення аборту.

Наркотичні засоби, призначені для анестезіологічного забезпечення аборту мають коротку дію (5-10 хвилин). Коли операція закінчується, жінку приводять у почуття. Потім на каталці з малої операційної переводять у палату. На живіт з метою профілактики кровотечі кладуть міхур з льодом. 2-3 години жінка знаходиться під спостереженням. Потім після обстеження, виписується додому.

 


Дата добавления: 2015-08-26 | Просмотры: 453 | Нарушение авторских прав



1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |



При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)