АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Атопічний дерматит (Тестові завдання)

Прочитайте:
  1. A. Алергічний дерматит
  2. Аллергический дерматит
  3. Аллергический контактный дерматит
  4. Аллергический контактный дерматит на веках.
  5. АНОМАЛИИ КОНСТИТУЦИИ. АТОПИЧЕСКИЙ ДЕРМАТИТ
  6. Атопический дерматит
  7. Атопический дерматит
  8. Атопический дерматит
  9. АТОПИЧЕСКИЙ ДЕРМАТИТ
  10. АТОПИЧЕСКИЙ ДЕРМАТИТ

1. При огляді дитини віком 4 місяців на волосистій частині голівки виявлені лусочки лимонно-жовтого кольору з масними кірочками. З чим має справу педіатр?

A. Дитяча екзема

B. Молочний струп

C. Строфулюс

D. Гнейс

2. Дитині 5 міс. З народження утримуються прояви алергічного діатезу. Протягом останніх 10 днів після дачі апельсинового соку з'явилися плямисто-везикулярні висипання на шкірі, турбує свербіж шкі­ри. При огляді на тулубі є залишкові елементи висипу (поодинокі плями, кірочки, розчухи). Мокнення в пахових складках. Які ванни потрібно призначити дитині?

A. Хвойно-сольові

B. Крохмальні

C. Хвойні

D. Йодо-бромні

3. Дитина госпіталізована з вогнищевими змінами в складках шкіри. При огляді дитина неспокійна, шкіра суха, з окремими папульозними елементами і зонами ліхеніфікації з нечіткими краями. Висипання на шкірі супроводжується сильним свербінням. Покращення стану дитини відмічається в літні місяці, погіршення - взимку. Дитина з 2-х місяців на штучному ви­годовуванні, перенесла алергічний діатез. Бабуся по лінії матері хворіє бронхіальною астмою. Який найбільш імовірний діагноз?

A. Алергічний контактний дерматит

B. Атопічний дерматит

C. Себорейна екзема

D. Строфулюс

4. Дитина 3 міс. у зв'язку з мас­титом у матері з 3-х тижнів годувалась донорським молоком. У 2,5 міс. в харчування введена суміш "Малюк". Мати відмічає, що, не дивлячись на ретельний догляд, у дитини з'явилось стійке почервоніння у складках шкіри. Через 5-6 днів на щоках і підборідді з'явились сверблячі ділянки гіперемованої шкіри, різко відмежовані від нормальної шкіри, а згодом - ексудат, що підсихає у кірочки та струпи. Дитина неспокійна, стала погано спати. Який найбільш вірогідний діагноз?

A. Стафілодермія

B. Нервово-артритичний діатез

C. Лімфатико-гіпопластичний діа­тез

D. Алергічний діатез

5. Дитина 4,5 місяців перебуває на нераціональному штучному вигодовуванні коров'ячим молоком. При введенні жовтка у дитини з'явився плямисто-папульозний висип по всьому тілу, мокнучі ділянки, екскоріації. Які ознаки найбільш характерні в клініці даного захворювання?

A. Фебрильна температура тіла

B. Блювота

C. Свербіж шкіри

D. Підвищення рівня IgM

6. Дитина 12 років хворіє на атопічний дерматит з грудного віку. Яка група препаратів найменш прийнятна для лікування даної хвороби?

A. Седативні

B. Антигістамінні

C. Нестероїдні протизапальні

D. Гіпосенсибілізуючі

7. У хлопчика 10 років після уку­су бджоли з'явився набряк у параорбітальній ділянці обличчя, який супроводжувався гіперемією та свербінням. Який найбільш імовірний діагноз?

A. Атопічний дерматит

B. Анафілактичний шок

C. Дерматоміозит

D. Набряк Квінке

8. Для алергічного риніту притаманні всі ознаки, крім:

А. чхання

B. ринорея

C. «алергічнй салют»

D. головний біль

9. Дитина 12 років хворіє на атопічний дерматит. Яке обстеження необхідно провести дитині?

A. Алергологічні тести

B. Дослідження на циркулюючі імунні комплекси

C. Біопсію шкіри

D. Дослідження на рівень еозинофіліїв в крові

10. Який з перелічених препаратів не належить до антигістамінних препаратів 2 покоління?

A. кларитин

B. семпрекс

C. гісманал

D. піпольфен

11. У хлопчика 13 років, що страждає з першого року життя атопічним дерматитом, діагностована бронхіальна астма, атопічна форма, середньо-тяжкий перебіг. Приступи ядухи що тижня, нічні 1-2 рази на місяць. Яка з перерахованих патофізіологічних ознак відіграє провідну роль у розвитку обструкції дихальних шляхів у даної дитини?

A. Хронічне алергічне запалення у бронхах

B. Мікротромбоваскуліт

C. Набряк слизової бронхів

D. Гіперреактивність бронхів

12. Мама скаржиться на висипання й інтенсивну свербіж шкіри у дитини 11 років, що захворіла на 1 році життя. Шкірні покриви сухі. Переважно на згинах колінних і ліктьових суглобів, передньобоковій поверхні шиї, на обличчі наявні вогнища ліхенізації з великою кількістю екскоріацій, плоскі вузликові висипання кольору нормальної шкіри, лущення, гіперпігментація. Вкажіть попередній діагноз:

A. Хронічна істинна екзема

B. Псоріаз

C. Атопічний дерматит

D. Кропивниця


Дата добавления: 2015-09-03 | Просмотры: 1040 | Нарушение авторских прав



1 | 2 | 3 |



При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)